Knaus 2022: Husvagnar laddade med epower

Nu erbjuder Knaus ett antal av sina Südwind- och Sport-modeller i en eldriven version helt utan gasol. Lägre vikt, större förvaringsutrymmen och ökad säkerhet är några av fördelarna.

Epower kallas konceptet som ersätter gasolflaskorna med eldrift. Systemet anpassas till amperestyrkan finns på campingplatsen och ser till att elapparaterna regleras automatiskt efter behov och befintlig effekt. För att kunna fricampa erbjuder Knaus ett ackumulatorpaket med namnet One Night Stand som tillval vilket ger möjlighet att driva vagnens elsystem över natten. Knaus framhåller lägre vikt som en av fördelarna vilket samtidigt möjliggör för fler bilmodeller att användas som dragbil. Avsaknaden av gasolflaskor ökar även lastutrymmet. Vissa campare upplever dessutom gasol som osäkert och känner sig mer bekväm med induktionshäll, kompressorkylskåp och air condition. Epower kan fås i tio av Sport-seriens modeller och i tre Südwind-modeller.

Epower ersätter gasol med eldrift.

Epower ersätter gasol med eldrift.

Två nya, sportiga husvagnsmodeller

Sport-serien innehåller många förändringar till modellåret 2022. Utvändigt finner vi nya draghandtag både fram och bak, ny dekordesign på långsidorna och en infälld ljuslist på bakpartiet. Även interiören är omgjord med nya träslag, stämningsbelysning och en ny klädsel med namnet Blue Night. Sport-serien har ett ljudsystem med bluetooth samt USB-uttag på lamporna i sittgruppen och vid sängarna. Nya planlösningar för året är 650 FDK och 650 UFK.

Köket i Sport 450 FU.

Köket i Sport 450 FU.

Nya Südwind

Den smått ikoniska modellserien Südwind har fått ett rejält ansiktslyft i år, såväl interiört som exteriört. Mest syns det på Südwind 60 years som fått svarta designdetaljer, framför allt noteras den rejäla kantlisten som ramar in långsidorna utvändigt. Fördrar man vitt kan det dock fås på begäran. Südwind finns i 16 planlösningar, varav 650 FSK och 650 LX är nya för 2022. Modellerna 500 PF, 650 PEB och 650 PXB är nu standardutrustade med en utvändig lucka på vänster sida framtill.

Südwind är en av Knaus första modeller och den hänger fortfarande med.

Südwind är en av Knaus första modeller och den hänger fortfarande med.

Südwind 60 years har en kraftig, svart kantlist.

Südwind 60 years har en kraftig, svart kantlist.

Epower kan fås till följande modeller:

Südwind 460 EU, 500 FU, 500 QDK, Sport 400 LK, 400 QD, 420 QD, 450 FU, 460 EU, 500 EU, 500 FU, 500 KD, 500 QDK, 500 UF.

 

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket