Knaus Yaseo 2024: Flexibel lättviktare

Nya Knaus Yaseo är utvecklad för att passa till el- och hyrbridbilar, alltså en lätt och flexibel husvagn med innovativa lösningar.

Andelen elbilar ökar snabbt och det ställer nya krav på husvagnstillverkarna att utveckla produkter som fungerar med de nya personbilsmodellerna. Det handlar framför allt om att bygga husvagnar med lågt luftmotstånd och låg vikt. Knaus antar utmaningen och lanserar nu Yaseo, en modell med lättviktskonstruktion och en aerodynamisk front som minskar förbrukningen av såväl elektricitet och bränsle, beroende på dragbil.

Knaus Yaseo 340 PX väger endast 860 kilo.

Dubbelsäng i väggen

Helt nya serien Yaseo lanseras med två planlösningar; 340 PX och 500 DK. Den förstnämnda väger endast 860 kilo och har en invändig längd på bara 3,48 meter, men upplevs större tack vare smart möbelkonstruktion. Till exempel finns en dubbelsäng gömd i bakväggen. Sängen mäter 160×200 centimeter och kan fällas ner över sittgruppen. I Yaseo 500 DK finns en så kallad ”Cozy Lounge”, en konvertibel sittplats kan förvandlas till en 1,30×2 meter lång säng.

FoldXpand

Yaseo är byggd med Knaus egen FoldXpand-teknik som ger mer utrymme inuti fordonet, utan att yttermåtten påverkas. Gasolflaskorna är utbytta mot eldrift, vilken sparar upp till 30 kilo.
De klassiska cateye-strålkastarna, som introducerades redan 2012, har i år blivit 25 procent mindre vilket sparar vikt utan försämra ljusstyrkan.

 

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket