Laika 2023: Kreos L 5009 – premium med italiensk touch

Nya Laika Kreos är elegant, praktisk och rymlig och har ett riktigt snyggt tillval i vinkällaren som kan installeras i garaget. I år släpper Laika även sin första campingbil - Kosmo Urban.

Laika är en pålitlig husbilstillverkare som bygger några av de mest exklusiva husbilarna i Italien och för all del även i Europa. Till årsmodell 2023 har Kreos-serien gjorts om helt och inte minst modellen L 5009 utmärker sig med bland annat bredare dörr, nydesignat kök och en sittgrupp med plats för sju personer.

Byggd på Fiats låga AL-KO-chassi mäter bilen 789 centimeter på längden och är försedd med två enkelsängar bak samt en L-formad dinett. En 140 centimeter bred elektriskt manövrerad taksäng finns som tillval. Det stora takfönstret skapar en ljus miljö med god ventilation.

Sittgruppen och kaptensstolarna ger plats för sju personer kring bordet.

Läckert kök

Köket har läcker design med bänkskiva i komposit, mattsvart vattenkran och stort kylskåp på 153 liter. I hygienutrymmet finner vi trägolv, dubbla duschmunstycken, stora speglar och praktiska hyllor. Badrummet kan förvandlas till ett enda stort rum som är separerat från resten av bilen.

Entrédörren har ny utformning med måtten 192 x 60 cm och är försedd med trepunkts säkerhetslås, insektsnät, centrallås med fjärrkontroll och elektrisk instegstrappa. Det rymliga garaget har stora sidodörrar som öppnas uppåt. Kreos L 5009 är välisolerad med vattenburet värmesystem som ger jämn fördelning av värmen.

Ny campingbil

I år lanseras även Laikas första campingbilen, Kosmo Urban. Den byggs på Ford Transit Custom och mäter 493 cm på längden. Kosmo Urban släpps i två varianter med fyra eller sex sittplatser. Ett smidigt campingfordon som även funkar bra som vanlig familjebil.

Kosmo Urban är Laikas första campingbil.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket