LMC 2023: Ansiktslyft på Style och nya Tandero-modeller

LMC har fräschat upp sin serie Style och utökar nya Tandero-serien med ytterligare tre planlösningar. En intressant nyhet är att klädseln är gjord av återvunna PET-flaskor, ett hållbart material som dessutom är lätt att hålla rent.

Style är LMC:s största modellserie med åtta olika planlösningar och med ett brett urval av sänglösningar. Enkelsängar, dubbelsängar, queenbädd, våningssängar i upp till tre plan, nedfällbara sängar och till och med hopfällbara sängar – samt möjligheten att ha två sovplatser i popup-taket (tillval). Style är helt enkelt mycket flexibel och passar därför utmärkt till familjer i alla möjliga konstellationer. Till årsmodell 2023 får serien en rejält uppdaterad design i skandinavisk stil. De kromade listerna och handtagen på överskåpen är borta och istället utmärker nya Style sig med ljus ekdekor, salviagrönt och accenter i grått och vitt. Golvet har ett utseende som liknar betong.

Nya Style utmärker sig med ljus ekdekor, salviagrönt och accenter i grått och vitt.

Ny planlösning

LMC Style 440 D är en ny planlösning för året med fransk bädd, ett längsgående badrum och rymliga förvaringsmöjligheter. Nytt är också att endast LMC Style 500 K finns som liftversion. Det är den enda modellen som fortfarande har en nedfällbar säng och kan därmed erbjuda upp till sju sovplatser vilket gör modellen perfekt som ett familjefordon. Alla Style-modeller har fått mer förvaringsutrymme i överskåpen. Här finns också öppna hyllor och tygfickor som kompletterar förvaringsmöjligheterna.

Återvunnet tyg

Den moderna möbelklädseln i grå ton är inte bara snygg utan också ett exempel på hållbarhet. Tyget är tillverkat av 100 procent återvunna PET-flaskor. Tyget ska också vara praktiskt att använda, enligt tillverkaren fastnar färre smutspartiklar och eventuell smuts ska vara lätt att ta bort utan att behöva ta av och tvätta överdraget. LMC har samarbetat med ett tyskt väveri för detta material. Att använda lokala producenter innebär kortare transportavstånd och ett mindre koldioxidavtryck.

Tyget är tillverkat av 100 procent återvunna PET-flaskor.

Tre nya Tandero

I början av året släppte LMC sin nya serie Tandero. Den släpptes i två planlösningar – 500 E och 510 E vilka stack ut med sin kombination av skandinavisk och japansk design, så kallad japandi. Nu kommer ytterligare tre utföranden, 430 D, 480 D och 500 K.

Tandero får tillskott med modellerna 430 D, 480 D och 500 K.

 

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket