Ny bokningssajt möter trenden

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

I juni lanserades bokningstjänsten Campcation, som i realtid ger tillgång till landets lediga campingplatser. — Målet är att främja campingsverige, säger grundaren Johanna Raga Waronen.

Campcation är ungefär som booking.com och Airbnb — för campare.

Campcation är ungefär som booking.com och Airbnb — för campare. Johanna Raga Waronen hoppar fallskärm och det är tydligt att sann entreprenöranda och en ”doer” ligger bakom det nya initiativet Campcation. När Johanna var höggravid bestämde sig familjen för en svemester och ville testa camping. Frågan ”var börjar jag?” uppstod direkt, men svaret uteblev.— Det var som att leta efter en nål i en höstack. Man fick ingen tydlig bild över alternativen, man fick maila och ringa till någon som inte var på plats. Jag tänkte att ”det här måste gå att göra enklare”. MarknadsanalysVäl mammaledig kunde Johanna inte släppa tanken. Hon har drivit företag tidigare och på kvällarna gjorde hon en marknadsanalys av läget och kom fram till att det saknades en sida med direktbokningsbara alternativ för camping och ställplatser.— Jag började att pitcha till kompisar och familj och det blev en snackis. Vid årsskiftet drog vi igång och började bygga plattformen. Den gick live i juni och omfattar nu snart över 140 campingar, 5-10 nya ansluter sig varje vecka.

Johanna Raga Waronen och Ludwig Wård från Campcation.

Johanna Raga Waronen och Ludwig Wård från Campcation. Som booking och AirbnbGästerna betalar ingenting medan campingarna har en serviceavgift för varje bekräftad bokning och tjänsten är efterfrågad också från deras håll, menar Johanna. — Nu kommer bokningen, betald och klar! Campcation har stora planer. Camping är en trend – också bland unga – som startade före coronakrisen menar man och nu vill man fånga upp intresset med ett modernt och smidigt bokningssystem. Ungefär som booking.com och Airbnb — för campare. — Många har fått upp ögonen för friluftssemester och vill ut i naturen. Målet är att främja campingsverige, vi byggt en landskapsstruktur där man får information om varje landskap och den möjligheten ska utvecklas i version 2.0.— Vi är en generation som sett hela världen, men inte vår egen bakgård!

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket