Polar 2022: Ny design på alla serier

Till årsmodell 2022 släpper Polar sin största nyhet på många år. Alla serier får en ny kaross med plant tak och genomgående ny exteriör design.

Polarvagnen i Dorotea närmar sig 60 år som husvagnstillverkare, men det nya modellprogrammet visar inga ålderstecken. Tvärtom är 2022-orna ungdomligare än någonsin med en ny, tuff exteriör design på samtliga vagnar.

– Vi var väldigt måna om att Polars DNA skulle finnas kvar. Det är alltid svårt när man gör en sådan stor förändring. Personligen tycker jag att vagnarna är väldigt läckra, säger Tony Ekström, vd Solifer Polar AB.

”Takknäcken” borta

Polar har fått ett helt nytt exteriört utseende, bl a utan den karakteristiska ”takknäcken”.

Polar har fått ett helt nytt exteriört utseende, bl a utan den karakteristiska ”takknäcken”.

Karossen har fått en ny design med ett helt nytt formspråk. En stor skillnad är att taket nu är plant, den välkända ”takknäcken” som kännetecknat Polar har tagits bort. Förändringen gör det enklare att sätta upp markiser samtidigt som insidan blir luftigare. Med en ny högre takhöjd finns också plats för mer förvaring som hyllor under överskåpen.

– Vi strävar hela tiden efter att förbättra husvagnarna och användarvänligheten. Som tillverkare av premiumvagnar kan vi aldrig luta oss tillbaka, utan bara blicka framåt, säger Tony Ekström.

Varumärkesarbete

Inför lanseringen av den nya årsmodellen har Polar gjort ett omfattande varumärkesarbete för att nå en ny generation husvagnsköpare, bl a har hemsida och produktkatalog gjorts om.

– Många nya husvagnsköpare är yngre familjer, medvetna och klimatsmarta, som vill resa på hemmaplan istället för att åka på utlandssemester. De ställer höga krav på digital närvaro och därför har hemsidan gjorts om för att de enklare ska kunna se utbudet och jämföra husvagnar, säger Tony Ekström.

Brett utbud

Som vanligt utmärker sig Polars modellprogram med välisolerade vagnar som kan användas året runt, sittgrupper i fronten, ergonomisk köksmiljö och god sovkomfort. Polars husvagnar finns i sju storlekar; 520, 560, 590, 620, 650, 680 och 730. Sammanlagt finns 33 planlösningar att välja på. Polar erbjuder sina vagnar i fyra olika utrustningslinjer; Edition, Original, Selected och Customized. Vad som skiljer dem åt är utrustningsnivå och hur många tillval som finns.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket