Premiumplåtis och campingbil från Adria

Twin Max är Adrias nya toppmodell inom van-segmentet. Den byggs på MAN-chassi och finns i tre planlösningar. Dessutom kommer Adrias campingbilar Move och Active Duo till Sverige.

Twin Max

I år hittar vi de intressantaste nyheterna i andra änden av modellspektret. Till exempel nya plåtisen Twin Max. Designstudie kallades den när den visades på mässan i Düsseldorf förra året. Nu finns Twin Max att beställa till 2024 års modellprogram. Den utökar Adrias redan breda sortiment av plåtisar och finns i två längder; 6 meter och 6,84 meter. Modellen är Adrias första på MAN TGE-chassi. Bilen är framhjulsdriven och har tvåliters dieselmotorer med 140 eller 177 hästkrafter. Den kan fås med sexväxlad manuell låda eller åttaväxlad automat och är tillgänglig i fem färger.

Twin Max 680 SGX har säng som kan hissas upp i taket.

Tre planlösningar

Twin Max finns i tre planlösningar. 680 SGX har säng som kan hissas upp i taket, i 680 SLB finns längsgående sängar som fälls ner från väggen medan 600 SPB har hopfällbar tvärbädd. Köket har ett 90 liters kompressorkylskåp som standard (95 liter på SPB) och 138 liters finns som tillval. SLB och SGX har badrum med ”svängväggsdesign” som möjliggör att växla mellan toalett och dusch.

Campingbilar

Campingbilar, vanliga personbilar som inretts med sängplats, är ett snabbt växande segment i Europa. Det är flexibiliteten och mångsidigheten som lockar med en campingbil. Adria kallar sina modeller för minivans och lanserar i år en nyhet med namnet Adria Move, byggd på Citroen Spacetourer med 180 hästkrafter. Den unika med den är att modellen bygger på ett system av lösa moduler som förvaras längst bak i bilen och plockas fram vid behov.

Adria Move byggs på Citroen Spacetourer

Som Tetris

I modulerna finns ett 26 liters kompressorkylskåp från Dometic, en bärbar Thetford porta potti och två vattentankar på vars 15 liter. Spisplatta med induktionshäll fälls ut från en lucka bak i bilen. Fyra textilväskor fungerar som förvaringsytor. Allt packas in i bilen som en raffinerad variant av ett Tetris-spel. Det finns även en typ av förtält som kan fästas i bilens baklucka när den är öppen. Sover gör man i popup-taket eller på den yta som skapas när baksätet fällts ner och modulsystemet lyfts ur bilen. Citroen Spacetourer finns som elbil och det är inte otänkbart att det finns en tanke från Adria att använda e-Spacetourer i framtiden.

Adria Move har ett system av lösa moduler med bl. a. kyl, toa, vattentank och förvaring.

Active Duo

Adria Active Duo är en ny campingbil byggd på Renault Trafic. Den har fast kök med 42 liters kylskåp, webastovärme och duschslang längst bak. Active Duo har sittplatser för upp till fem personer och sovplatser för fyra. I Sverige marknadsför Adria modellen med 150 hästars motor.

Interiör från nya Adria Active Duo är en ny campingbil byggd på Renault Trafic.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket