Weinsberg 2024: Plåtis med vanlife-känsla

Känslan av vanlife är påtaglig i Weinsbergs nya plåtis CaraLife 630 LQ. Uppfriskande ungdomlig och spännande nyhet!

Weinsberg, som ingår i KnausTabbert-gruppen, har ibland några modeller i sitt program som är mer eller mindre identiska med vissa Knaus-modeller. Weinsberg X-Cursion CUV är ett exempel. Den har den uppmärksammade taklösningen ”lifting roof” där taket hissas upp vid användning och är nedsänkt under körning. Weinsberg har två planlösningar; 500 MQ och 500 LT. De kompakta serierna CaraSuite och CaraLoft, med Ford Transit som basfordon, kommer i år med sex nya planlösningar.

Nya CaraLife

CaraLife 630 LQ är en ny plåtis som riktar sig till en ung och aktiv målgrupp. Weinsberg beskriver den själva som en ”rullande chill-out-lounge för älskare av campinglivet”. Enligt samma pressmeddelande ska kunden själv kunna designa utsidan utifrån ett antal dekorer och symboler, för att sätta egen prägel på fordonet. Modellen är byggd på Fiat Ducato-chassi och har en vägg som skiljer den tresitsiga förarhytten från bodelen.

Innovativ

Invändigt väntar en ovanlig planlösning med tvärställd dubbelsäng längst bak vilken kan göras om till soffa. Under sängen finns förvaringsutrymme. I mitten finns en sittgrupp för upp till fem personer, den kan även omvandlas till gästsäng. Köket är i L-form och utrustat med vask, gasolspis och kompressorkylskåp med frysfack. Toaletten består av en portapotti som göms i ett skåp. Bilen har till och med ett duschutrymme, om än väldigt speciellt. Under bordet vid sittgruppen gömmer sig ett duschgolv som tillsammans med ett textilskynke – som hängs upp i taket vid takluckan – bildar en fungerande duschkabin. Dessutom finns att stort antal finurliga lösningar med sminkbord, barfack och förvaringslösningar – allt sammantaget en väldigt spännande och innovativ plåtis.

CaraLife 630 LQ är 636 cm lång och byggd på Fiat.

Fakta CaraLife 630 LQ

Motor: Fiat 2,2 l multijet
Hästkrafter: 140
Bredd: 205 cm
Längd: 363 cm
Höjd: 258 cm
Totaltvikt: 3500 kg
Åkplatser: 3
Sovplatser: 3
Bäddmått mitten: 176 x 111/90 cm
Bäddmått bak: 192 x 167 cm
Grundpris: 822 000 kronor

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket