Ambulerande besiktningsstation till norra Sverige

Opus Bilprovning har startat en mobil besiktningsstation för att erbjuda och utföra kontrollbesiktningar främst i norra Sveriges inland och glesbygd.

Under senare år har ett antal kommuner, främst i norra Sverige, fått försämrad tillgång till besiktningsmöjligheter på ett antal orter och många fordonsägare får åka långt för att kunna besikta. Opus Bilprovning har därför konstruerat och byggt en mobil besiktningsstation för kontrollbesiktningar i norra Sveriges inland och glesbygd.
– Vi är glada över att nu kunna erbjuda fler fordonsägare i glesbygd möjlighet till besiktning, säger Per Rosén, vd Opus Bilprovning.

Den mobila stationen börjar ambulera i april.

Två besök per säsong

Den mobila stationen kommer att ambulera mellan ett flertal orter i norra Sveriges inland och glesbygd. Planerad start är april och första ort som får besök är Särna. Övriga orter är initialt Funäsdalen, Hede, Gäddede, Tärnaby, Arjeplog och Överkalix. Antalet orter kan komma att utökas. Varje ort besöks två gånger under säsongen. Den mobila stationen kommer att utföra besiktningar av personbilar, lätta lastbilar, husvagnar, släp, motorcyklar samt fyrhjulingar (traktor b). Alla fordonsägare på orterna som besöks kommer få en inbjudan skickad till sig några veckor i förväg. Man bokar sedan själv en tid på Opus hemsida eller ringer till kundtjänst på 0775-500 300. Priset är detsamma som på Opus Bilprovnings närliggande stationer i norra Sverige.

Priset är samma som på en vanlig station.

Invigd av minister

Den mobila besiktningsstationen invigdes den 7 mars av infrastrukturminister Andreas Carlson. Han sa i sitt invigningstal att stationen kommer att betyda mycket för väldigt många människor.
– Det är glädjande att Opus har hittat en lösning för att möta människors behov och efterfrågan att kunna besikta sin bil i de delar av landet där man idag inte har en fast station, sa Andreas Carlson vid invigningen.

Infrastrukturminister Andreas Carlson inviger den mobila stationen. Tv Per Rosén, vd Opus Bilprovning.

Preliminärt schemat för 2023:

Särna: April/Oktober
Funäsdalen: April/Oktober
Hede: Maj/September
Gäddede: Maj/September
Tärnaby: Juni/September
Arjeplog: Juni/Augusti
Överkalix: Juli/Augusti

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket