Bildesign bakom Dethleffs nya look

Modellnytt: Dethleffsserierna Camper, Nomad och Beduin Scandinavia har alla fått ny design till modellåret 2022. Särskilt bakpartiet sticker ut med detaljer hämtade från husbilsprogrammet.

Det nya exteriöra formspråket har rena linjer som ger husvagnarna ett modernt utseende. Förändringen som märks mest är bakpartiet som är identiskt för serierna Camper, Nomad och Beduin Scandinavia. Bakpartiets designdetaljer är samma som återfinns i Dethleffs husbilar. De distinkta formerna och de tydliga kanterna visar tydligt att de inspirerats av modern bildesign. Den smala, raka bakljusrampen med LED-lampor framhäver husvagnens bredd och modellbeteckningen är nu placerad direkt under vänster bakljus – även detta en blinkning åt modern bildesign och en indikering om att framtida husvagns- och husbilserier kommer att få ett enhetligt utseende.

Bakpartiets designdetaljer är samma som återfinns i Dethleffs husbilar.

Camper och Nomad

Familjeserien Camper kommer med nya planlösningen 510 EL. Den 2,30 meter breda resevagnen har över enkelsängar bak (200×85 cm), lounge-sittgrupp fram och ett stort kök med en 142 liters kyl/frys.
Nomad 520 ELT är en nyhet med stort badrum bak, en generös rundsittgrupp mitt i vagnen, ett rejält kök och enkelsängar fram. Badrummet med separat dusch längst bak sträcker sig över hela fordonets bredd bak.

Beduin Scandinavia 550SE DS med träslaget Amberes Oak.

Beduin Scandinavia

Beduin Scandinavia innehåller Dethleffs största modeller och förses i år med tre nya planlösningar; 550 BET, 550 RD och 550 SE. De är alla 2,30 meter breda och 6,75 meter långa. Beduin Scandinavia 550 BET har ett stort kök över hela vagnens bredd, stor L-formad sittgrupp med en soffa mittemot, enkelsängar och ett stort badrum bak i vagnen. En innovativ badrumslösning och en stor queen size-säng utmärker 550 RD medan 550 SE sticker ut med en rejäl L-formad sittgrupp fram med en skänk mittemot som passar fint att ha platt-tv på. Sovrummet bak i vagnen har enkelsängar som kan byggas om till en stor dubbelsäng.

Nytt avsnitt släpps varje tisdag och fredag hela sommaren.

Se alla avsnitt
© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket