Bürstner 2009: Två nya attraktiva och tidsenliga husbilar

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Bürstner inleder 2009 med två nyheter – ny utgåva av Nexxo och City Car serierna.

Två modeller i Nexxo-serien som är byggda på Fiat Ducato chassis.

Två modeller i Nexxo-serien som är byggda på Fiat Ducato chassis. På FERIE FOR ALLE mässan i Herning i Danmark visar Bürstner nästa steg av Nexxo och City Car serierna. Båda serierna följer den tidigare låga totalvikten och de kompakta måtten fullständig. Bilarna är både ekonomiska och komfortabla. Den delintegrerade Nexxon levereras under året, förutom som tidigare på Ford Transit chassis, nu också på Fiat Ducato bredspårchassis.- Transit chassit är helt klart ett attraktivt chassi, men många kunder önskar sig trots det en Ducato, säger direktör Steen Reinholdt Rasmussen från INTERCAMP A/S i Lunderskov, som är agent för Bürstner i Danmark. Detta beror inte minst på denna modells fotfäste på marknaden. Många köpare av nya vagnar har tidigare ägt en Ducato och önskar inte ändra på sig.

Köket och dinette-sittgruppen har placerats längst fram bakom förarhytten.

Köket och dinette-sittgruppen har placerats längst fram bakom förarhytten. Bürstner Nexxo T 569Två modeller i Nexxo-serien kör på Fiat Ducato chassis. Nexxo T 569 har en totallängd på 5,69 meter och är 2,3 meter bred. Hjulavstånden på 3,45 meter gör husbilen förhållandemässigt manövrerbar, så den är lämplig till vardagligt bruk. T 569 bjuder på bekväm plats för två personer. Köket och dinette- sittgruppen har placerats längst fram bakom förarhyttan. Längst bak i vagnen finns klädskåp, toalett och en lång, inbyggd 200 x 130 cm stor fransk dubbelsäng. Bürstner Nexxo T 687 Den större Nexxo T 687 på Fiat Ducato chassis mäter 6,89 meter på längden och 2,3 meter på bredden. Hjulavståndet på 3,8 meter garanterar gott kör beteende och stor reskomfort. Här dominerar en 195 x 145 cm kingsize säng bakre delen av vagnen. Badrummet är, som i alla Nexxomodeller – självklart utrustat med toalett, dusch och handfat. Köket har sin plats mitt i vagnen och ett L-formad dinett med en ytterligare sittbänk intill förarsätet ger plats för upptill fem campare.Båda modellerna har en invändig ståhöjd på 195 cm, och den attraktiva utvändiga designen med det platta capuccinofärgade taket över förarhytten och de snygga linjerna på sidan är de mest iögonfallande detaljerna i den nya Bürstner serien.Den andra nyheten är den korta versionen av den i höst introducerade City Car. Det utbyggda Fiat Ducato chassiet har en längd på endast 5,41 meter men bjuder likväl på en komplett boendekomfort. Utrustningen består av ett kök med 2 gaskokplattor och ett 70 liters kylskåp, ett badrum med toalett och en stor dubbelsäng på tvärs längst bak i vagnen (195 x 150 cm) där det under sängen finns generöst med förvaringsutrymme för vardagens inköp eller för semesterutrustningen. Trots den låga totalhöjden på 2,55 meter har City Car C 550 med kort hjulavstånd (3,45 m) en invändig ståhöjd på 190 cm. Att utöka utbudet med dessa kompakta och användarvänliga fordon ser Bürstner som svaret på kommande års krav. Vagnarna kommer enligt planen vara klara för leverans i början av april 2009.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket