Camp Sparkling – bubblande nyhet på burk

Vin på aluminiumburk passar bra när man reser med husvagn eller husbil. Camp Sparkling är ett nytt mousserande vin från Frankrike som precis lanserats.

Vin på burk började i USA och Storbritannien och har sedan spritt sig runtom i världen. Förpackningen blir allt vanligare för vin och ses nu ganska ofta även i Sverige. Fördelarna med förpackningen är många. Aluminiumburken går inte sönder lika lätt, väger mindre, är lättare att packa och släpper inte in ljus vilket medför att vinet bevarar sina egenskaper. Burken går dessutom snabbt att kyla, är enkel att ta med och kan pantas i närmaste butik.

Camp Sparkling är franskt bubbel på 20 cl-burk.

Friskt och fruktigt

Camp Sparkling är friskt och fruktigt med ljusgul färg där innehållet är tillverkat av franska utvalda druvor. Enligt importören domineras doften av mogna gula päron, Granny Smithäpplen, fläderblom och citrus. Smaken uppges ha toner av päron, syrliga gröna äpplen samt inslag av grapefrukt och röda krusbär. Vinet passar bland annat till sallad, ostbricka och som sällskapsvin.
– Att kunna erbjuda ett gott bubbel i en klimatsmart burk känns både inspirerande och modernt då visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan. Förpackningen med sin praktiska volym à 200 ml går dessutom snabbt att kyla och är praktisk när man endast vill dricka ett glas, säger Anna Rönnlund, Brand Manager Wine Brands på Anora.

Systembolaget

Camp Sparkling finns i Systembolagets samtliga butiker. Producenten av Camp Sparkling marknadsför för övrigt även Camp Syrah, ett rött vin på PET-flaska som också är tänkt att tilltala campare.

Fakta Camp Sparkling

Artikelnr: 2814

Ursprung; Frankrike

Volym: 200 ml

Alkoholhalt: 11,5 %

Pris: 33 kr + 1 kr pant

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket