Camptoo – ny delningsplattform för fritidsfordon

Suget efter fritidsfordon är stort och digitala delningsplattformar är ett nytt alternativ till att köpa eller traditionell uthyrning. Camptoo är en ny tjänst som lanserades i Sverige under 2021.

Att hyra ut sitt fritidsfordon är ett smart sätt att få en extrainkomst. Efterfrågan är stor och många fordonsägare använder sin husbil eller husvagn bara några få veckor varje år.
– Vår tjänst gör det lätt för ägare runt om i Sverige att få en passiv inkomst när de inte själva använder sin husvagn eller husbil, säger Fredrik Rofors, Nordenchef på Camptoo.

Fredrik Rofors, Nordenchef på Camptoo

Grundades 2014

Camptoo var tidigt ute med att erbjuda en delningsplattform som för samman ägare och hyrestagare av husbilar och husvagnar. Redan 2014 lanserades tjänsten i Nederländerna och idag är företaget verksamt även i Finland, Danmark, Belgien, Polen, Storbritannien och Australien. Under våren 2021 öppnade Camptoo så smått upp i Sverige och säsongen 2022 satsar de för fullt. Fredrik Rofors är entusiastisk över det stora intresset i Norden.
– Vi rundade under 2021 en historisk milstolpe med över 500 000 bokade nätter, och vi växer så det knakar.

Camptoo har mer än 6000 fordon i sin databas.

Trygghet

Camptoo har för närvarande totalt mer än 6000 fritidsfordon i sin databas. Fredrik framhåller att företaget lägger stor vikt vid säkerhet och trygghet.
– Vi gör alltid noggranna kontroller av våra hyrestagare. Det är viktigt att man som uthyrare kan sova lugnt om natten. Våra fordon är helförsäkrade och vi erbjuder även dygnet-runt-assistans. Allt för att användarna ska få en bekymmersfri upplevelse, säger Fredrik.

Företaget utnämndes nyligen av Financial Times som det snabbast växande reseföretaget i Europa.
– Det är ett kvitto på att vi har en attraktiv tjänst med stor potential, avslutar Fredrik Rofors.

 

Kort om Camptoo

Grundades i Nederländerna 2014 och är en delningsplattform som för samman ägare och hyrestagare av husbilar och husvagnar. Har över 6000 fordon att hyra i Europa och lanserades i Sverige under våren 2021.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket