Eskilstunas campingpärla vid vattnet

Steget från en avlägsen by vid de turkiska Araratbergen till en liten semestercamping mitt i Hjälmaren kan tyckas långt. Men det hindrar inte att den relativt nya campingvärden Serdar Yigit älskar sin nya tillvaro.

– Nej, det är inte mycket som påminner om Turkiet här i Sörmlandstrakterna. Campinglivet är inte heller alls samma sak för mina forna landsmän som för svenskar, även om de också har börjat upptäcka naturens välgörande kraft på senare tid.

Serdar Yigit driver tillsammans med sin fru Melissa Hjälmaresunds camping.

Serdar Yigit driver tillsammans med sin fru Melissa Hjälmaresunds camping.

Han kommer med erfarenhet från många år i hotellnäringen och blev hitlockad av en före detta arbetsgivare. Tillsammans med sin fru Melissa godtog han utmaningen för ett år sedan att börja driva Hjälmaresunds Camping.

”Finaste platsen på vår planet”

Men att Serdar Yigit trivs med sin tillvaro på campingen är ingen överdrift. Han säger lyriskt att han har hamnat vid den finaste platsen på¨vår planet. Men det är också roligt att få träffa semesterlediga och glada personer på jobbet. Och så är det ju det där med närheten till lantlivsluften.

Närheten till lantlivsluften.

Närheten till lantlivsluften.

– Vi människor är en del av naturen, det är lätt att glömma bort när vi befinner oss i en storstad utan levande natur omkring oss. Men det är nog en del av svenskarnas hjärta att få vara nära skogen när de är lediga.

Natur, bad och fiske

Besökaren på Hjälmarsunds camping har nog inga problem att förstå hur han tänker. Här på den lugna och fridfulla campingen och stugbyn mellan Katrineholm och Kungsör, inte långt ifrån Eskilstuna och Örebro, är det sagolikt vackert. En plats där man verkligen kan njuta av såväl naturens skönhet som av bad och fiske.

Njut av såväl naturens skönhet som av bad och fiske.

Njut av såväl naturens skönhet som av bad och fiske.

Idag erbjuder de en lättare servering av traditionella svenska rätter. Finns inga planer på att kunna erbjuda lite av det kulinariska turkiska köket till nyfikna semestrare som tröttnat på pajer, sallader och smörgåsar?

– Nja. Vi får se hur vi utvecklar köket i framtiden.

”Livstidsgäster”

Det är inte svårt att hitta till campingen, i alla fall inte om man befinner sig på riksväg 56 mellan Katrineholm och Kungsör. Då är det ingen lång avstickare att stanna till här för en rast. Serdar Yigit tillägger:

– Här är vi varken hyresgäster eller hyresvärdar. Vi är bara livstidsgäster på den här planeten.

Fakta Hjälmaresunds camping

Här finns campingplats med plats för husvagn, husbil och tält. Dessutom finns det villavagnar och ett par stugor för uthyrning. I caféet serveras hemgjorda pajer, sallader, smörgåsar, glass och kaffe.

 

Nytt avsnitt släpps varje tisdag och fredag hela sommaren.

Se alla avsnitt
© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket