Fartfylld året-runt-satsning på Hammarbybacken

SkiStar Stockholm Hammarbybacken lanserade i slutet av juni sitt koncept SkiStar Sports & Adventures. För alla aktiva stockholmare och besökare innebär detta ett nytt äventyrscenter mitt i storstaden.

På midsommarafton invigdes de nya attraktionerna SkiStar Klätterpark, Mountain Coaster och Mountain Tube med bland andra SkiStars ambassadör Nils van der Poel närvarande, tillsammans med organisationen Kompis Sverige, Stockholms stads finansborgarråd Anna König Jerlmyr samt idrottsborgarrådet Karin Ernlund.

– Tack vare vår sjätte destination Stockholm Hammarbybacken kan vi göra storstaden lite aktivare och lite roligare med kittlande och utmanande attraktioner för alla som letar efter rörelseglädje och minnesvärda upplevelser mitt i stan. Med satsningen hoppas vi att kunna bidra till att få fler människor i rörelse och samtidigt njuta av Stockholms bästa utsikt, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef på SkiStar.

Aktiv livsstil året om

Inför sommaren 2021 gjorde SkiStar sin största satsning på sommarsäsongen i bolagets historia med konceptet SkiStar Sports & Adventures som vill inspirera till gemenskap och en aktiv livsstil även sommartid. Först ut var SkiStar i Trysil, Sälen och Åre. Med nya SkiStar Stockholm Hammarbybacken får även alla stockholmare och besökare tillgång till konceptet mitt i stan. Dessutom är flera av aktiviteterna tillgängliga året runt.

– Vi är väldigt stolta att redan till midsommarhelgen kunna öppna upp flera av nyheterna för allmänheten och vi hoppas att det ska finnas något för alla i nya, familjevänliga Stockholm Hammarbybacken. Under sensommmaren introducerar vi först i Sverige modern skidåkning med SkiStar Summerski och Vallestigen; en rolig aktivitetsbana för de minsta som vill ta sig upp till toppen, säger Jonas Bauer, affärsutvecklingschef på SkiStar.

Här är alla sommarens nyheter hos SkiStar Stockholm Hammarbybacken fr o m 24 juni:

SkiStar Mountain Coaster: en egen variant av spårrodel eller ”coaster”, 800 meter nedför berget på räls. En fartfylld åkattraktion i 40 km/h som bjuder på adrenalin, skratt och vidunderlig utsikt.

SkiStar Mountain Coaster

Mountain Coaster, SkiStar Hammarbybacken

SkiStar Mountain Tube: ta dig ner sittandes i gummiringar på tre olika banor, anpassat för hela familjen och ger garanterat magkittel.

SkiStar Mountain Tube

Mountain Tube, SkiStar Hammarbybacken

SkiStar Klätterpark: omfattar sju höghöjdsbanor med varierande svårighetsgrad, ett 60-tal hinder varav en 100 meter lång zipline. I Klätterparken finns Stockholms kanske bästa utsikt, på en total klätterhöjd cirka 80 meter ovanför staden.

SkiStar Klätterpark

Klätterpark, SkiStar Hammarbybacken

– Förra sommarsäsongen var en succé med besöksrekord på SkiStars destinationer. Även i år finns stor efterfrågan på en aktiv semester på hemmaplan, bokningsläget just nu är 9 procent plus jämfört med samma period föregående år. Med nya Stockholm Hammarbybacken gör vi en stor investering och hoppas därmed kunna locka ännu fler besökare året runt, avslutar Stefan Sjöstrand.

Attraktioner med planerad öppning i augusti/september:

SkiStar SummerSki: närmare 9000 kvm åkbar yta i form av konstgräs nedför berget, för att efterlikna känslan av att åka på snö. Materialet är gjort på delvis återvunnen plast. Dessutom adderas ytterligare yta för en sommarvariant av SkiStar Snow Park med ett tiotal element, bl a rails och boxar, för att göra skidåkningen ännu roligare. Målet med SummerSki är att fördubbla antalet skiddagar per år i Stockholm Hammarbybacken. Planerad öppning i mitten av augusti.

Vallestigen: En kostnadsfri rörelseaktivitet för de yngre barnen som vill ta sig till toppen på ett lekfullt sätt med olika hinder och aktiviteter inspirerat och framtaget av allas favorit snögubben Valle. Öppnar preliminärt samtidigt som SummerSki.

Övriga aktiviteter: löpträning i form av bland annat Salomon Vertical Challange med ett Stravasegment, vandring, utegym och skiduthyrning kommer att finnas tillgängligt. MTB-cykling är möjligt i till exempel närliggande Nackareservatet. Dessutom kommer flera olika camps och evenemang att erbjudas på plats löpande under året.

Så bokar du

Alla aktiviteter bokas på skistar.com eller via SkiStar-appen. Till Mountain Tubing och Mountain Coaster kan du välja enkelturer och klippkort beroende på vilken attraktion det gäller. För Klätterparken gäller tidsbokning. För SkiStar SummerSki köper du ett SkiPass på samma sätt som vintertid.

Nytt avsnitt släpps varje tisdag och fredag hela sommaren.

Se alla avsnitt
© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket