Fritidsugnen Omnia: Goda och lättlagade recept – del 1

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Med fritidsugnen Omnia får du nybakat bröd och läckra ugnsrätter direkt på spisvärmen. Allt som kan värmas, bakas och lagas i en fast ugn kan också göras i Omnia på spisen. CampingSverige inleder nu en serie med goda och lättlagade Omnia-recept. Först ut: Lasagne!

Klicka för större bild LasagneIngredienser:500 g nötfärs1 gul lök2 vitlöksklyftor400 ml krossade tomater2 msk tomatpuré2 buljongtärningar1 tsk basilika10 lasagneplattor100 g riven ost3 dl béchamelsås (se recept nedan eller köp färdig) Så här gör du:1. Skala samt hacka lök och vitlök. Fräs löken tills den är genomskinlig. Blanda i nötfärs och bryn under omrörning. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, buljongtärningar och basilika. Låt allt puttra under lock ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. 2. Bred ut en del av béchamelsåsen i botten på formen. Varva köttfärssåsen med lasagneplattor (enklast är att dela plattorna i mindre bitar) och bechamelsås i tre lager. Avsluta med det sista av béchamelsåsen. Toppa med riven ost och gratinera på medelvärme i ca 35 minuter. Servera gärna lasagnen med en tomatsallad och färsk basilika.

Klicka för större bild BéchamelsåsIngredienser:1 msk smör2 msk vetemjöl3 dl mjölk1 krm salt1 krm pepparev. 1 dl riven ostSå här gör du:1. Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet. 2. Späd med mjölken, lite i taget, under vispning. Låt koka ca 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev. riven ost.

Klicka för större bild Fakta OmniaFritidsugnen Omnia är en finurlig uppfinning som gör det möjligt att både baka och laga ugnsmat direkt på gasolspisen, spritköket eller elplattan utan några problem.Omnia är en väl beprövad konstruktion med tre delar som ger både över- och undervärme.Bakformen är en specialdesignad rund sockerkaksform med hål i mitten. Den står på ett skålformat underrede av rostfritt stål som också har ett hål i mitten. Skålformen leder varmluft längs bakformens undersida och ger undervärme. Hål i underrede och bakform gör att spisvärmen går upp, träffar locket och ger övervärme. Locket har ventilationshål.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket