Hymer 2023: Venture S en unik och påkostad hybrid

En salig blandning av det bästa från olika husbilstyper. Nya Hymer Venture S liknar inget annat på marknaden och här sparas inte på krutet.

Hymers vision har blivit verklighet. Konceptbilen som visades på mässor år 2019 har nu gått i produktion och resultatet är uppseendeväckande. Det är svårt att sätta en etikett på Venture S och det kanske inte behövs heller. Exklusiv är den i alla fall och visst ger den i huvudsak intryck av att vara en offroad-husbil med sin fyrhjulsdrift, höga markfrigång och tuffa exteriöra utformning. Med 120 liters färskvattentank, solpaneler och litiumbatterier uppger Hymer dessutom att självförsörjningen av el är säkrad i tio dygn.

Hymer Venture S 2023 front.

Hymer Venture S kan fås i två färger: Stone Grey och Sea Blue Metallic (på bilden).

Hypermodern

Det kompakta formatet och det tryckluftsdrivna popup-taket ger plåtis-känsla, om än i lyxsegmentet. Samtidigt upplevs Venture S nästan som en liner invändigt med hypermodern design i sober stil, smarta lösningar och innovativ teknik. Tankarna går till Niesmann Bischoffs extremt snygga formgivning. Teknikmässigt är Hymer i framkant, här finns bl a Sonos smarta högtalare som fästs i väggskenorna, madrassens fasthet kan ställas via Hymer Connect-appen och som tillval finns projektor och projektorduk. Hymer Venture S byggs på Mercedes Sprinter 419 CDI, har fyra sovplatser och en totalvikt på 4100 kilo. Prislappen sägs hamna på ca 2,7 miljoner kronor.

En nedfällbar arbetsplats med gott om USB-uttag.

Filtklädda väggar ger behaglig akustik.

Fler Hymer-nyheter

Hymer släpper sin plåtis Free S i en annorlunda blålackad version med tilltaget utrustningspaket. Modellen heter Free S Blue Evolution och färgnyansen kallas Capri Blue. Invändigt går dock det mesta av inredningen i vitt. Med 170 hästars motor, 9-växlad automatare, el-handbroms, multimediasystem och ett popup-tak är modellen välutrustad. Byggd på framhjulsdriven Mercedes Sprinter.

Ny plåtis – Hymer Free S.

 

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket