Isabella: Opus 300 förtält

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Danskt förtält i uterumsdesign kännetecknar förtältet Opus 300 från den danska förtältsfabriken Isabella i Vejle.

Med sitt karakteristiska utseende är Opus 300 från danska Isabella lätt att känna igen på de europeiska campingplatserna.

Med sitt karakteristiska utseende är Opus 300 från danska Isabella lätt att känna igen på de europeiska campingplatserna. Europeiska campare har tagit emot den uterumsdesign som kännetecknar förtältet Opus 300 från danska förtältsfabriken Isabella i Vejle. Det specialdesignade förtältet känns lätt igen på många av de europeiska campingplatserna med sitt annorlunda utseende.Men utseendet är inte endast en utseendemässig sak. Uppbyggnaden av frontpartiet med fönster från sockel till tak ger ett mycket vackert ljusinsläpp, som tillsammans med förtältets textilier – både väggar och gardiner – gör det överraskande ljust och behagligt att uppehålla sig inomhus. Också inomhusklimatet har det arbetats på i Opus 300. Under fönstren i båda gavlarna finns ett stort utluftningsfält, som också fungerar som myggnät. Fälten är konstruerade på ett sådant sätt att det kan stå öppet även när det regnar, då det öppnas nedåt och är förtäckt i sidorna.En speciell takduk gör sitt till att minimera det kondensvatten som alltid bildas i ett förtält. Det görs genom att det polyesterbelagda taket i produktionen har tillsatts ett PVA-material som fördelar kondensvattnet på takytan. Varvid det sker en snabbare upptorkning av vattnet.Opus 300 kan fås till de flesta husvagnar. Till de längsta modellerna har designerna byggt in ett ytterligare upprättstående fönster vid sidan av de spröjsade fönstrena. Alla fönster är inramade med tältduk, som har fått extra behandling och en särskild struktur, som gör det särskilt smutsavvisande. Fronten har en klassisk övertäckning, medan sidovingarna är gjorda i ett nytt transparent nät material. Ut över att vara mycket dekorativt, så har de den praktiska funktionen att de dels stabiliserar förtältet och dels skärmar av den ljusa fronten mot rinnmärken från regnvatten.Både fronten och bägge gavlarna kan monteras av. Det betyder att man kan omvandla Opus 300 till ett jättestort solskydd. Camparna kan också som extrautrustning anskaffa ett vanligt solsegel för montering framför tältet, om man skulle ha behov av det.Tältdukens färger bidrar också till Opus 300 karakteristiska utseende. Medan gavlarna är tweedfärgade är fronten himmelsblå och sockeln mörkblå. Inramningen av fönstren går i en ljusblå nyans.Som standardutrustning medföljer understycke, hjultäckning, gardiner samt kraftiga typhoon-barduner (tältstänger). Sistnämnda monteras i speciellt insydda läderlappar under markisen och används om man campar under lite oroliga väderförhållanden.Det finns mycket extrautrustning till Opus 300. Bland annat ett stort urval av Bolon förtältsmattor i ny Isabellaline- design, som matchar förtältens färger. Dessutom är det möjligt att montera en utbyggnad på bägge sidor, om man har behov av större plats.

Nytt avsnitt släpps varje tisdag och fredag hela sommaren.

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket