Knaus 2023: Azur gör comeback

År 2023 är Knaus Azur tillbaka som modellnamn i en modern tappning. Nya Azur överraskar med snygg design och smarta innovationer.

Redan på 1980-talet introducerades Azur som en toppmodell i Knaus sortiment. Nu är tiden mogen för namnet att återuppstå som Knaus nya premiumserie. Dagens Azur står för modern design och nya tekniska innovationer. Knaus Azur är till exempel byggd med en fiberramteknik som är stabil och hållbar. Knaus uppger rentav av den självbärande ramen är ”självläkande” efter eventuella repor eller bucklor som kan uppstå under körning. När ramen utsätts för värme från exempelvis solen, jämnas materialet ut och bucklan drar sig tillbaka.

Nya Azur finns i fyra planlösningar, en med franskbädd och tre med enkelsängar.

Modern exteriör

Tonade ramfönster, 17-tums lättmetallfälgar och stilren grafik på ljusgrå sidoväggar ger modellen ett modernt uttryck. En effektfull detalj är ljuslisten som löper längs sidoväggarna och lyser upp vagnens konturer under kvällstid. Nya Azur är försedd med Knaus egen FoldXpand-teknik ger mer utrymme inuti fordonet, utan att yttermåtten påverkas. En lösning som vi såg senast på Knaus Sport.

Smart wall

Invändigt hittar vi en modern inredningsdesign med många finurliga lösningar. Till exempel Smart Wall, tygklädda skåpsluckor som kan fällas ner och användas som avställningsyta eller ge plats åt kaffekokaren. Även kuddarna i sittgruppen ”döljer” en funktion; där bak finns förvaringshyllor för småprylar. Fiffigt värre. Knaus Azur presenteras med fyra planlösningar, alla med U-sitttgrupp. 500 FU har en fransk bädd medan 460 EU, 500 EU och 540 UE har enkelsängar. Köket har 3-lågig spis och ett 133-liters kylskåp.

Smart Wall-luckor som kan fällas ner…

…och användas som avställningsyta.

Bakom kuddarna i sittgruppen finns förvaringshyllor för småprylar.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket