Knaus 2023: Nytt spännande konceptfordon

Knaus ligger i framkant med nya lösningar som passar kraven på låg vikt. Nya Tourer Van och Tourer CUV är byggda på Volkswagen Transporter.

Alltfler efterfrågar smidiga, lättkörda husbilar som enkelt tar sig fram i storstadsmiljö, men ändå har gott om sängplatser och bekvämligheter. Knaus antar utmaningen med nya Tourer Van och Tourer CUV. Tourer Van är baserad på Volkswagen Transporter, en sällan använd modell för halvintegrerade husbilar. Modellen är både kort och smal, endast 590 cm lång och 220 cm bred, och har en totalvikt på 2800 kilo. Tourer Van släpps i två planlösningar; 500 MQ med tvärbädd och en ny typ av taksäng samt 500 LT som saknar fast säng. Båda har 90-liters kyl och tvålågig spis.

Tourer Van släpps i två planlösningar, 500 MQ och 500 LT

Tourer Van släpps i två planlösningar, 500 MQ och 500 LT

Tvådelad taksäng

Framför allt 500 MQ har speciella lösningar för att skapa utrymme på en liten yta. Taksängen ovanför hytten är till exempel två-delad där den ena delen skjuts upp över den andra när sängen inte används. I badrummet har Knaus utvecklat en expanderbar dusch som kan användas när en sektion av dubbelsängen längst bak viks undan. Tourer Van kommer även att finnas in en Vansation-version.

På tourer CUV lyfts taket rakt upp.

På tourer CUV lyfts taket rakt upp.

Tourer CUV interiör.

Tourer CUV

Tourer CUV är också byggd på VW T6 och bjuder på en unik taklösning där taket helt sonika lyfts rakt upp, ungefär som på den klassiska husvagnen Eriba Touring. Med taket nerfällt är höjden endast 150 cm, alltså i stort sett som en vanlig personbil och drar därmed mndre bränsle och är enklare att manövrera på vägarna. För att kunna vistas i husbilen måste alltså taket fällas upp. Tourer CUV har samma badrumslösning som Tourer Van och finns också i samma planlösningar: 500 MQ och 500 LT. Modellen släpps även som Tourer Cuvision, en specialversion med väl tilltagen utrustningslista.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket