Lyxbilen som byggs på kundens önskemål

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Förra året premiärvisades Golden Dream – en husbil som slår det mesta när det gäller lyx och utrustning.

Trots storleken är Golden Dream personbilsregistrerad och kan köras på ett B-körkort.

Trots storleken är Golden Dream personbilsregistrerad och kan köras på ett B-körkort. Golden Dream är ett nystartat koncept som innebär att kunden själv är med och styr tillverkningen. Husbilarna byggs på lastbilschassin från bl a Volvo, Scania eller Mercedes vilket gör att vikten på utrustningen inte spelar någon roll. Alltså kan man välja helkaklade badrum, sovrum med riktiga bäddar, fullutrustat kök med vitvaror av samma typ som hemma och påkostade materialval till inredningen.  – Husbilarna som byggs från grunden utifrån kundens önskemål. Chassi, materialval och utrustning är bästa tänkbara. Prislappen blir också därefter, säger vd Mats Svensson.

– Golden Dream vänder sig till kunder med extremt höga krav på mobilt boende, säger vd Mats Svensson.

– Golden Dream vänder sig till kunder med extremt höga krav på mobilt boende, säger vd Mats Svensson. Kunden bestämmerGolden Dream har alltså ingen fast planlösning, utan designas efter kundens behov och önskemål. Fyra, sex eller åtta sovplatser? Stort eller litet garage? Eller en slide-out som gör husbilen större? Nästan inga önskemål är omöjliga och medarbetarna på Golden Dream kommer gärna med förslag på smarta lösningar som maximerar livet ombord. Golden Dream byggs i Ungern och marknadsförs och säljs av Hobby Fritid i Tenhult. Vd Mats Svensson uppskattar att produktionsvolymen inom några år ligger på femton enheter per år.

Golden Dream har ingen fast planlösning, utan designas efter kundens behov och önskemål.

Golden Dream har ingen fast planlösning, utan designas efter kundens behov och önskemål. Valde Volvo-chassiMorgan Qvarfordt var bland de första som fastnade för konceptet och har låtit bygga en husbil på exakt det sätt som han vill ha den. Det blev en tolv meter lång och fyra meter hög husbil, byggd på ett 3-axlat Volvo FH12-chassi. – Stark motor på 500 hästar, luftfjädring av bästa sort, dimensionerade bromsar och den styrbara boggien gör att den är väldigt smidig att köra, säger Morgan.

Nytt avsnitt släpps varje tisdag och fredag hela sommaren.

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket