Ny linje visar vägen till Europa

Finnlines nya förbindelse till Świnoujście öppnade den 10 april och är redan en stor succé. Resan från Malmö tar bara nio timmar och sedan ligger destinationer i Polen och Europa för dina fötter.

Finnlines har utökat sitt nätverk av rutter genom lanseringen av en ny färjelinje mellan Malmö och Polen. Den 10 april satte fartyget Finnfellow ny kurs mot Świnoujście och gör det därmed ännu enklare för husvagns- och husbilsägare att nå kontinenten. Fartyget rymmer över 180 hytter och har kapacitet för 440 passagerare samt drygt 3 000 lastmeter. Hytterna på Finnfellow är rymliga och bekväma och finns i sex olika kategorier.

Finnfellow tar upp till 440 passagerare.

Brett utbud

Under den nio timmar långa resan kan du passa på att stilla hungern eller ta en tur i taxfree-butiken.
– Finnfellow har en omtyckt bufférestaurang och en bar med ett brett utbud av drycker. Är du på shoppinghumör erbjuder butiken Sailor’s Shop allt från kosmetika och smycken till godis och alkoholhaltiga drycker, berättar Marco Palmu, Head of Passenger Services.

Läs mer om turen mellan Malmö-Świnoujście här

För barnen finns en lekhörna med pirattema och vad vore väl ett Finnlines-fartyg utan en finsk bastu att koppla av i. Det stora utomhusdäcket kan användas till en uppfriskande promenad i havsmiljö eller för att i lugn och ro avnjuta en god bok.

Kulturell mångfald

Finnfellow avgår klockan 10.15 från Malmö varje dag. Klockan 19.00 angörs Świnoujście, en utmärkt utgångspunkt för din fortsatta resa i Polen. Du befinner dig nu i Västpommern med unik kulturell mångfald och influenser från både polsk, tysk och internationell kultur. Staden är porten till den polska rivieran med långa, vackra sandstränder i väster. Świnoujście kan även stoltsera med kuriositeter som den högsta fyren i Polen och den längsta europeiska vågbrytaren av sten.

Stettin är en mysig stad i Västpommern.

Upptäck spa

Med husvagn eller husbil är det smidigt att fortsätta resan till andra spännande destinationer i Polen. Städer som Stettin, Gdansk, Warszawa och Krakow erbjuder allt från pulserande stadsliv till möjligheten att utforska orörd natur. Du har säkert även noterat att Polen blivit en het spa-destination – landet har över 200 spa-anläggningar i varierande prissegment. Välj mellan kompletta behandlingar på lyxiga hotell eller mindre anläggningar med speciell atmosfär och mycket charm. Är din tid begränsad finns dag-spa som till exempel Relax Care mitt i Kraków där gästerna njuter av svavelbad eller skönhetsinstitutet Sharley i Warszawa som lockar med orientalisk massage.

Polen är en stor spa-destination med över 200 anläggningar.

Rabatter

Avgångarna till Świnoujście är öppna till och med den 30 september 2024, så passa på att boka din resa redan idag.
– Bokar du returresan samtidig får du alltid 20 procent på returdelen och på alla efterföljande resor som du lägger i din bokning. Om du går med i Finnlines kostnadsfria lojalitetsprogram Star Club, får du alltid 5 procents rabatt på bokningen, säger Marco Palmu, Head of Passenger Services.
Dessutom inkluderar alla priser EU:s miljöbidrag (ETS), så du kan resa med gott samvete. Det är obligatoriskt att resa med ett fordon på den här linjen. Här räknas även motorcykelpassagerare in. Tyvärr kan fotgängare och cyklister för närvarande inte resa på den här rutten.

Boka din plats på Finnfellow här!

Välkommen till Finnlines – din väg ut i Europa

 

Fakta M/S Finnfellow

Fartygstyp: roropassagerarfärja (ro-pax)
Byggår: 2000
Flagga: svensk
Längd: 188,3 m
Lastmeter: 3 099
Maximalt antal passagerare: 440
Faciliteter: bufférestaurang, bar för förfriskningar, Sailor’s Shop butik, lekhörna för barn, finsk bastu och soldäck.

Daglig tidtabell
Avgång Malmö: 10.15
Avgång Świnoujście: 21.30
Ankomst Świnoujście: 19.00
Ankomst Malmö: 06.30

Finnlines är ett ledande frakt- och passagerarrederi med verksamhet i Östersjön, Nordsjön och Biscayabukten. Företaget är en del av Grimaldi Group, som är ett av världens största RoRo-rederier och den största aktören inom såväl gods- som passagerartrafiken på de av EU särskilt utpekade “havsmotorvägarna” - Motorways of the Sea. Vi erbjuder ett flertal avgångar till Tyskland, Polen, Finland och Åland varje dag. Du reser hållbart, eftersom vi säkerställer en smidig leverans av varor mellan länderna.

Till Finnlines hemsida
Det här är en annons från Finnline och inte en artikel från CampingSveriges redaktion.
Du kan mejla vår annonsavdelning på annons@mediapress.se.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket