Ny säkerhetsavstängning med krocksensor

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Truma lanserar nu en förfinad säkerhetsavstängning för husbilarnas gasolsystem.

På mässan på Elmia kunde man få en demonstration av hur den nya säkerhetsavstängningen fungerar

På mässan på Elmia kunde man få en demonstration av hur den nya säkerhetsavstängningen fungerar Sedan 1 januari 2007 måste alla nya husbilar vara försedda med en automatisk gasolavstängning, som bryter gasoltillförseln om en olycka skulle inträffa.Först ut att kunna presentera en sådan avstängning var Truma med sin SecuMotion, som snabbt kom att dominera marknaden. Principen för SecuMotion var, att om trycket efter reduceringsventilen minskade mer än tillåtet, så stängdes flödet helt.Nu har Truma utvecklat en helt ny säkerhetsavstängning som har en inbyggd krocksensor som reagerar redan vid så låg påkörningshastighet som 15 – 20 km/h.

Klicka för större bild I själva verket handlar det om två avstängningsanordningar – MonoControl CS för en flaska och DuoControl CS med integrerad automatisk omkopplare – som båda finns för både horisontell och vertikal montering. (MonoControl CS kan i efterhand kompletteras med automatomkopplaren DuoComfort.) Till skillnad från andra, liknande produkter på marknaden, fungerar Trumas säkerhetsavstängningar helt utan ström.Den som vill göra det bekvämt för sig, kan komplettera DuoControl CS (och DuoComfort) med elektrisk fjärrindikering, kombinerad med en elektrisk uppvärmning av regulatorn.I Trumas program för gasolförsörjning finns även en elektriskt styrd magnetventil som manövreras inifrån husbilen. För optimal trygghet kan den händige dessutom koppla ihop denna med en gasvarnare inne i bilen. Läs mer härwww.truma.com

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket