Nyckeln till PR Husbilars framgång

Framgångssagan om PR Husbilar började på den västgötska slätten år 1989. – Trygghet och långsiktighet är vårt stora fokus, vi stöttar kunden hela vägen, säger Fredrik Ryberg, vd och ägare.

PR Husbilar i Sollebrunn har haft en imponerande utveckling sedan starten 1989 – från en liten enmansfirma till ett stort bolag som omsätter 200 miljoner kronor.
– Det har varit en helt otrolig utveckling. Vi har byggt verksamheten i ett lugnt tempo och jobbat långsiktigt med våra varumärken. Vi bygger långa relationer med både leverantörer och kunder, säger Fredrik Ryberg, vd och ägare.

Till exempel går samarbetet med franska Rapidogruppen går långt tillbaka vilket gett PR Husbilar en gedigen kunskap om märkena Rapido, Itineo, Westfalia och Dreamer. På liknande sätt finns många kunder som återkommer gång på gång och familjer där flera generationer handlar hos PR.
– Det finns kunder som köpt över tio fordon av oss, det är ett kvitto på att vi kan våra produkter och erbjuder kunderna trygghet.

Ny visningshall på 1000 kvm.

Ny visningshall

Anläggningen i Sollebrunn har nyligen fått ett rejält ansiktslyft med omfattande renoveringar både in- och utvändigt, bl a en ny visningshall på 1000 kvadratmeter med tillhörande Kama-butik.
– Vi är väldigt nöjda med resultatet. Fast en tjusig visningshall har aldrig varit första prioritet, vi har alltid börjat i andra änden – med service, verkstad, kvalitetsprodukter och kompetens, säger Fredrik.

Därför byggdes redan 2016 en ny, modern serviceverkstad på 1600 kvm.
– Den är ritad och formgiven i samråd med två av verkstadskillarna för att exakt uppfylla deras behov och önskemål, berättar Fredrik.
PR blev den första husbilsanläggningen i landet som certifierades som Godkänd bilverkstad, en kvalitetsstandard som garanterar trygghet för kunden.

PR har en ny välsorterad Kama-butik.

”Vilken resa!”

Fredrik Ryberg kan nu blicka tillbaka på 25 år med PR Husbilar där har han provat på de flesta arbetsuppgifter; allt från biltvätt, städning och montering av ljudanläggningar till försäljning, inköp och företagsledning. Idag är företaget en av landets största återförsäljare av husbilar och husvagnar och säljer runt 300 fritidsfordon varje år. Ambitionen att ge kunderna service hela vägen har varit lyckosam och med en helt nyrenoverad fullserviceanläggning finns potential öka växa ytterligare.
– Ja, herregud vilken resa! Hade jag vetat det jag vet nu, hade jag nog aldrig gjort det jag gjorde då. Men jag ångrar inte en sekund, det har varit otroligt spännande och det är fortfarande roligt att gå till jobbet varje dag, avslutar säger Fredrik Ryberg.

Verkstadschef Niclas Frisk och vd Fredrik Ryberg.

Hitta din modell

Den nyrenoverade visningshallen är fylld med 2022 års nyheter från Rapido, Itineo, Westfalia, Dreamer och Hobby. I det stora sortimentet av husbilar, vanar och husvagnar kan du garanterat hitta en modell som passar just dina önskemål för semestern 2022.

Gänget som hjälper dig att göra en bra husbils- och husvagnsaffär.

Grundades: år 1989 i Sollebrunn
Vd och ägare: Fredrik Ryberg
Anställda: 22
Omsättning: ca 200 miljoner kronor
Varumärken: husbilar från Rapido, Itineo, Westfalia och Dreamer samt Hobby husvagnar.
Aktuell: nyrenoverad visningshall med tillbehörsbutik
Egen klubb: PR Husbilsklubb startade år 1994 och har idag 700 medlemmar. Klubben arrangerar årliga träffar, ger ut tidningen PR-bladet och erbjuder medlemmarna rabatter och specialerbjudanden.

Till PR Husbilars hemsida
Det här är en annons från PR Husbilar och inte en artikel från CampingSveriges redaktion.
Du kan mejla vår annonsavdelning på annons@mediapress.se.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket