Nyheter från Triumf Glass: Nöt-Crème, Farbror Arnes Nötkola och Dolce

Triumf Glass har presenterat ett antal nyheter inför säsongen 2023. Vad sägs om en pinne med smak av nöt crème eller en Dolce-strut med kolasås och knäck?

Svenska Triumf Glass från Sävedalen utanför Göteborg har tillverkat glass ända sedan 1946. I dag produceras över 17 miljoner liter glass om året vilket ger dem en marknadsandel på 20 procent. Triumf Glass är kända för samarbeten med välkända varumärken som till exempel Mars, Snickers, Dumle, Fazer och Mövenpick. En av årets nyheter är Nöt-Crème, en glasspinne med samma smak som det klassiska godiset.
– Det har varit en lång process för att få till den perfekta Nöt-crème-glassen och vi är så nöjda med slutresultatet, säger Felix Müntzing, försäljnings- och marknadschef.

Familjeföretag i tredje generationen – Alexander, Anders och Felix Müntzig.

Farbror Arne

I år lanseras även en femte smak i Farbror Arne-serien. Nötkola är en vaniljgräddglass med salt kolasås, doppad i mjölkchoklad och macadamianötter. Gillar du strutar så kanske Dolce är något för dig – en strut med vaniljglass och kolasås toppad med knäckbitar. En annan av årets nyheter är Snickers White, en glassbar med jordnötter och karamell med överdrag av vit choklad.

Ny isglass

I samband med Lisebergs 100-årsjubileum tar kaninerna för första gången klivet ut ur Kaninlandet och in i Triumf Glass glassboxar. Kaninis är en läskande isglass med tuttifrutti-smak
– Det känns roligt att två Göteborgsföretag gör detta samarbete. Kaninis tillverkas i vår fabrik i Sävedalen, inte långt från Liseberg, säger Felix Müntzing.

 

Årets nyheter från Triumf Glass 2023

Farbror Arnes Nötkola

Farbror Arnes nöt kola.

Vaniljgräddglass med salt kolasås, doppad i mjölkchoklad och macadamiakrokant.
Rek pris: 30 kr

Dolce

Dolce

En våffla med glasyr av chokladsmak, krämig vaniljglass med mycket kolasås toppad med knäckbitar.
Rek pris: 30 kr

Snickers White

Snickers white.

Gräddglass fylld med jordnötter, karamell, en krämig kärna och överdrag av vit choklad.
Rek pris: 26 kr

Nöt-Créme

Nöt-Créme.

Hasselnötsglass med Nöt-Crème-fyllning, doppad i choklad med hasselnötskross.
Rek pris: 23 kr

Kaninis

Kaninis.

Kaninis är en rosa tuttifrutti-isglass.
Rek pris: 12 kr

Fakta Triumf Glass

Triumf Glass AB är ett svenskt familjeföretag med produktion och huvudkontor i Sävedalen strax utanför Göteborg. Här produceras årligen 17,5 miljoner liter glass med en omsättning på ca 500 miljoner kronor. Familjeföretagets historia sträcker sig ända tillbaka till 1946. Idag har företaget 95 anställda och en marknadsandel på 20 %.

Lilla bommen 1946.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket