Prova champing – den nya semesterformen

Längtar du efter en klassisk solresa? Charterupplevelsen är närmare än du tror. Böda Sand på Öland erbjuder en ny semesterform som snabbt blivit succé - champing.

När gränser stängs och utlandsresor är omöjliga öppnar det möjligheter för svensk besöksnäring. Ett företag som länge sett potentialen i svensk camping och nu tagit chansen att utveckla sin verksamhet är Böda Sand på Öland.

Redan för tio år sedan lanserade Böda Sand begreppet champing. Vad innebär det egentligen?
– Champing är en sammanslagning av det bästa med charter och camping. Vi har drivit camping inom familjen i 35 år och utvecklat Böda Sand till ett klimatsmart alternativ till utländsk charter. Det har varit svårt att få den traditionella charterturisten att prova camping, men coronaläget gjorde att trenden vände över en natt, säger Anna Barkevall, vd Böda Sand.

Böda Sand är experter på champing – en kombo av det bästa med charter och camping.

Brett och varierat utbud – en förutsättning för champing

På Böda Sand finns det man kan önska på en charterresa såsom bra boende, bra och varierade restauranger, barnunderhållning, ungdomskoncept och mycket nöje. På området ligger även en 9-hålsgolfbana, padelbanor och tennis som en del av ett större sportkoncept.

– Detta kombinerat med friheten, öppenheten och utomhusupplevelsen som är campingens styrkor är det vi länge kallat just champing, säger Anna vidare.

”Vad kan vara en bättre semesterform än camping just nu? Utomhus, eget boende och bilburen”, säger Anna Barkevall, vd Böda Sand.

Nytt beteendemönster

Gästerna har snabbt tagit den här semesterformen till hjärtat.
– Det är otroligt att se hur snabbt nya trender och beteendemönster kan uppstå. Många som provat denna typen av semester är helt betagna över campingens upplevelser och möjligheter. Man känner att man gör något bra, hållbart och skapar värdefulla och nya upplevelser för familjen, säger Anna och tillägger:

– Jag tror att champingtrenden och hemester är här för att stanna även efter pandemin.

Bra bokningsläge

Anna berättar att bokningsläget för stugor är det bästa någonsin och att campingplatserna också är bra bokat. Böda Sand tar inte in maxantal i sommar heller, men ser att gästerna väljer att komma mer i juni och augusti och sprida ut sig så på totalt sett är det en ökning.

– Det är dock med stor försiktighet vi närmar oss sommaren, vi har inte släppt garden även om vi hoppas att smittan går ner liksom förra sommaren samt att vaccinet ska komma vidare. Vi måste vara ännu bättre än förra året vad gäller social distansering och förutsättningar för god hygien. Vi känner stort ansvar att leverera en trygg produkt på varje enskild enhet. Gästens trygghet är vår högsta prioritet och vi som driver verksamhet inom besöksnäringen måste tänka långsiktigt i hur vi fortsatt skapar trygga upplevelser, avslutar Anna.

 

Fakta Böda Sand

  • Sveriges största campinganläggning med 1350 campingplatser och 125 stugor.
  • Ligger längs med en milslång, kritvit sandstrand och är en komplett by med badland, sportcamp, youthcamp, restauranger, after beach, bageri, ICA-butik, frisör, kiosk, deli och pizzeria.
  • På anläggningen ligger även Böda Sand GK – en 9-håls fullängdsbana.

Böda Sands camping på Öland är med sina 1350 campingplatser och 125 stugor Sveriges största camping.

Till Böda Sands hemsida
Det här är en annons från Böda Sand och inte en artikel från CampingSveriges redaktion.
Du kan mejla vår annonsavdelning på annons@mediapress.se.
© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket