Sålde allt – och startade stuguthyrning utanför Sölvesborg

Efter två år är Hans Bolmgren och Elisabeth Heneidy rörande överens. Att flytta till Börjessongården, en närmare sexton hektar stor gård i Sölvesborg, är det bästa de har gjort. De har nu också börjat förstå vad det handlar om att driva en rörelse med stugor och ställplatser.

Att rörelsen är uppburen av ett stort bilintresse går inte att ta miste på, speciellt äldre bilar. Det var faktiskt den stora anledningen att de ville flytta från Stockholm – att få plats med alla deras gamla klenoder utan att bli ruinerad.

Det bästa vi har gjort – Elisabeth Heneidy och Hans Bolmgren flyttade från Stockholm till en stor gård i Sölvesborg.

– Men hela Blekinge är fullt av attraktioner även för de som inte är äkta bilentusiaster, som till exempel naturreservatet Ryssberget, Sveriges sydligaste vildmark utanför Olofström och bara två kilometer till havet, påpekar de samstämmigt.

Bär och bokföring

Just denna dag är det Sweden Rockfestival i närheten och det får paret känna av. Inkvarterade hårdrockare har just körts in till festivalområdet av dem. Nu hittar vi Elisabeth någonstans i mittraden av de 1500 bärbuskarna på gården. Hon rensar för fullt. Men om en stund flyttar hon in till kontoret med lite med bok- och marknadsföringsarbete. Dessutom är det bokningar som ska tas om hand antingen med eget boende bakom motorn eller en önskan om stuga att sova i.

Börjessongården är inte bara en sovplats. Här finns alltid något att göra som exempelvis bärplockning.

Familjär stämning

Här bland gästerna bottnar allt i familjär stämning och paret är mer kända under sina smeknamn, Hasse och Bettan. När de träffades för två och ett halvt år sedan hade båda uppnått den ålder i livet då det var dags att välja. Barnen utflugna och barnbarnen på ingång. De hade insett att nu handlade det om gas eller broms. Båda hade en stor portion energi och entreprenörsblod i bagaget, men ingen av dem visste vad de gav sig in på när de köpte den närmare tvåhundra år gamla gården med dess fem mindre stugor, grillkåta, bastukåta, stora lador och extra servicehus som krävde underhåll.

Ofta anordnas lokala konstutställningar i det gamla stallet på gården.

Inreder pub

Bettan är tydlig med att de velat gå lite försiktigt fram i början. De vill inte att det ska bli ett livat tillhåll med lekland, rutchbanor eller minigolfanläggningar. Däremot talar de gärna om vandringslederna och bärbuskarna på gården. Just nu dignar 300 kvadratmeter svarta vinbär i långa rader tillsammans med lika mycket björnbär för den plocksugne gästen. Hon tillägger att de även jobbar hårt med att inreda en pub och festvåning på gården, där de också har ett popup-café öppet när de har aktiviteter på gården som loppisar, konstutställningar och drejarkurser. Men mest av allt vill de bara att besökaren njuta av allt det vackra omkring dem och det i sällskap med trevliga människor, kända och okända.

Den nyinredda puben har blivit en plats för gästerna att samlas och trivas på.

Fakta Börjessongården i Sandbäck

Drivs av: Hans Bolmgren och Elisabeth Heneidy
Antal stugor: Fem vinterbonade stugor med fyra bäddar, kök, dusch, toalett och kamin.
Ställplats: För tre husbilar eller husvagnarm här finns toalett, dusch och tillgång till el.
Övrigt: I ladorna erbjuds vinteruppställning för bilar, husvagnar och båtar.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket