Skillnaden på semester i husbil och husvagn

Av: Anne-Vibeke Isaksen • Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold • Fotograf: Rasmus Schønning
Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Den stora skillnaden på husbil och husvagn är att allt är samlat under ett tak i husbilen. Bil och husvagn har sammanfogats till en enhet. Det har vissa fördelar, men också några nackdelar.

Den stora skillnaden på husbil och husvagn är att allt är samlat under ett tak i husbilen

Den stora skillnaden på husbil och husvagn är att allt är samlat under ett tak i husbilen Husbil ägnar sig utmärkt till camping där man önskar att köra från plats till plats. Oftast kör man in på en campingplats eller annat övernattningsställe sist på dagen. Många väljer också att campa i det fria, om den möjligheten finns. Det fungerar bra eftersom husbilen är en oberoende enhet som varken kräver anslutning av ström eller påfyllning av vatten – i varje fall under ett par dagar – och det ger en enorm frihetskänsla. Husbilar är dyra i Sverige, men man kan hitta bra begagnade eller hyra sig fram. Köpa husvagn Vid köp av husvagn kan man med fördel gå igenom redan nämnda lista, men vid husbilsköp bör man också vara uppmärksam på bildelen. Här är det bra att orientera sig om motorstorlek och körkomfort i förarhytten, och det är viktigt att man i det stora hela undersöker husbilens köregenskaper. Man bör också ta ställning till om husbilen skall användas för helårscamping. I så fall skall den vara isolerad och utrustad med korrekt värmesystem. Vattensystemet skall också vara frostsäkrat. Köp husbil Husbilens boendedel påminner mycket om husvagnens, men är ofta mer kompakt. Inredningarna varierar en del, allt efter om man väljer van, alkov, delintegrerad eller helintegrerad modell. Husbilen skall ha säkerhetsbälten till alla passagerare. Se upp med att välja en för liten husbil för många personer. Se också upp med att inte välja en för stor så man inte kan parkera den på en vanlig parkeringsplats, eller köra omkring fritt på exempelvis sydfranska landsbygden. I så fall bör det vara en medveten prioritering där det är viktigt att ha mer plats. Läs mer om semester i husbil här Läs mer om semester i husvagn här

Relaterade artiklar

Tabbert 2022: Vagnar med premiumkänsla

Sponsrad artikel

Husbil sommaren 2022? Då måste du vara snabb!

Smaka på camping: Bergholm arrangerar ny mässa på Elmia

Dometic: Coola kylboxar som tål hårda tag

Ny vd för Husbilslandet

Sponsrad artikel

Tre visningshelger – se alla 2022-nyheterna hos Tumbo!

© 2021 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket