Hultsfred Strandcamping - TripAdvisor Traveller’s Choice 2021

Festivalen är nerlagd, men det svänger fortfarande om Hultsfred. På legendarisk mark utvecklar Rickard Hägglund och Erica Hammarlund sin camping och gästerna ger dem toppbetyg. – Att få en utmärkelse av TripAdvisor är jätteroligt och ett kvitto på att vi gör rätt saker, säger paret.

Strandcampingen som hyllas av gästerna

Strandcampingen som hyllas av gästerna.

Ibland tar livet med en på intressanta utflykter. Erica är från Kungsbacka och Rickard kommer från Skellefteå. De hade planer på att driva en stugby i Asien, men köpte i stället Hultsfred strandcamping.

– Den gemensamma nämnaren är att vi gillar säsongsarbete, turistnäringen och sommarvärme, skrattar Rickard.

Erica Hammarlund och….

…Rickard Hägglund gör sin andra säsong som campingägare.

Paret är båda dykinstruktörer och har tillbringat mycket tid i bl a Thailand, Indonesien, Borneo och Vietnam. Nu finns hjärtat i Hultsfred och de brinner för att utveckla både sin camping och regionen.

– Vi ser oss som ett bra komplement till hotell och restauranger i området och samarbetar med gärna med lokala aktörer.

Detta blir parets andra säsong och campingen har redan genomgått stora förändringar. Senaste satsningen är ett våffelkafé som har blivit mycket populärt. På menyn finns bl a våfflor, glass och pizza.

– Vi märker att även lokalbefolkningen har hittat hit, det är kul. Annars är gästerna normalt sett en mix av olika åldrar, familjekonstellationer och nationaliteter.

Prestigefylld utmärkelse

Nyligen fick Hultsfred Strandcamping den prestigefyllda utmärkelsen TripAdvisor Traveller’s Choice 2021, vilket innebär att campingen löpande fått de högsta gästomdömena i sin kategori det senaste året. Att gästerna är förtjusta i campingen beror så klart delvis på det fina läget med sjöutsikt och vacker natur. Sjön Hulingen har ett rikt fågelliv och den angränsande Silverån bjuder på en smått exotisk upplevelse.

– Här finns både spegelblankt vatten och vattenfall i lummig omgivning. Vi kallar den för Amazonas, ler Rickard.

Men framför allt uppskattar gästerna den personliga servicen.

– Vi hör ofta gäster säga att ”vi har aldrig blivit så bra bemötta som här”. Det gläder oss och motiverar oss att göra varje dag till en bra dag för gästerna, säger Rickard.

Dessutom lägger campingen stor vikt vid renlighet, städning och ordning.

Många aktiviteter

Campingen erbjuder rikligt med aktiviteter som tilltalar hela familjen. Idag finns uthyrning av kanot, kajak, trampbåt och SUP, även minigolf och lekpark finns på området.

Campingen hyr ut kanoter, kajaker, trampbåtar och SUP-brädor.

Campingen hyr ut kanoter, kajaker, trampbåtar och SUP-brädor.

– I närheten finns även motionsspår, vandringsleder och dressincykel. Med 20 minuters bilresa når man också bl a Astrid Lindgrens värld och Målilla älgpark.

Hultsfredsfestivalen lades ner 2012, men lever kvar i mångas minnen. Inte minst på campingen där flera konserter bokstavligen ägde rum. Hultsfred The Walk är en vandringsslinga som består av ett 40-tal fysiska skyltar och en app som innehåller musik, filmklipp, fakta och upplevelser genom AR-teknik.

Atlantis-scenen på festivalen låg där ställplatsen finns idag.

Atlantis-scenen på festivalen låg där ställplatsen finns idag.

– Atlantis-scenen låg där vår ställplats finns idag. Här gjorde Robyn en legendarisk spelning år 2005, avslutar Rickard.

De fyrbenta gästerna är mer än väl-komna till Hultsfred.

De fyrbenta gästerna är mer än välkomna till Hultsfred.

Att göra i närheten:

  • Hultsfred centrum – 2 km längs strandpromenaden
  • Astrid Lindgrens värld – 20 min med bil
  • Målilla älgpark – 15 min med bil
  • Cykla dressin – 5 min med bil eller 15 min med cykel
  • Bad i sjö – ett skutt

Fakta Hultsfred Strandcamping & Våffelcafé

Ligger vid sjön Hulingen och har 100 tomter, 17 stugor och tio ställplatser. Här finns café, fräscht servicehus, uthyrning av bl a cykel, kanot, trampbåt samt minigolf. Öppet april-oktober. Fick utmärkelsen TripAdvisor Traveller’s Choice 2021.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket