Vantourer växer snabbt i Sverige

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Tyska Vantourers kompakta husbilar har blivit populära i Sverige. Förra året såldes ett 90-tal fordon vilket gör den svenska marknaden till märkets näst största.

Joakim Pfeffer har tagit fram ett unikt Norden-paket för populära Vantourer.

Joakim Pfeffer har tagit fram ett unikt Norden-paket för populära Vantourer. Mannen bakom Vantourers lansering i Sverige heter Joakim Pfeffer. Det var hans intresse för jetski som ledde in honom på kompakta husbilar. – När man är ute på tävlingar är det praktiskt att ha mobilt boende. Med en plåtis är det bara att koppla på ett släp med sin jetski så har man allt med sig, säger han. Sedan 2015 jobbar han med att marknadsföra Vantourer i Sverige. Idag finns tio återförsäljare, från Tomelilla i söder till Boden i norr. Störst är Alingsås motorgrupp som enbart under förra året sålde 20 bilar från Vantourer. – Det finns utrymme för en handfull till, vi har satt gränsen vid 15, säger Joakim.

Vantourer 600L och 630 har utsetts till testvinnare i tyska facktidningar.

Vantourer 600L och 630 har utsetts till testvinnare i tyska facktidningar. TestvinnareVantourer byggs i Knaus fabrik och huvudkontoret ligger i Koblenz. Idag finns det fyra modeller – 540, 600, 600L och 630 – som kan beställas med Fiat eller Peugeot chassi. Samtliga kan beställas med popup-tak och två extra sovplatser.– Vår strategi är att ha överskådligt modellprogram med begränsat antal val av inredning, färger och textil, allt för att göra det enkelt för kunden. Vantourer 600L och 630 har utsetts till testvinnare i tyska facktidningar. Sverige var, efter Tyskland, den största marknaden för Vantourer under 2017. Märket säljs idag även i Holland, Belgien, Frankrike, Schweiz och Polen.

– Tack vare god kontakt med fabriken och korta ledtider kan vi genomföra speciallösningar för Sverige, säger Joakim.

– Tack vare god kontakt med fabriken och korta ledtider kan vi genomföra speciallösningar för Sverige, säger Joakim. Norden-paketJoakim har tagit fram ett unikt Norden-paket med bl a Webasto dieselmotorvärmare och sätesvärmare. – Tack vare god kontakt med fabriken och korta ledtider kan vi genomföra speciallösningar för Sverige. Två modeller har Trumas dieselvärmare som standard. Kylskåpet i dessa modeller är av kompressormodell, gasolen används endast till spisen.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket