Ystad Camping – här får alla sinnena sitt

Mångfald är nog ordet som bäst beskriver Ystad Camping. Nära till stad och landsbygd, här finns både strand och skog och gästerna är allt mellan 0 och 100 år.
– Vi har ett fantastiskt läge, säger Daniel Nilsson, delägare.

Familjerna Nilsson, Larsson och Andersson går in på sin nionde säsong som ägare av Ystad Camping. Verksamheten har utvecklats varje år och alla kurvor pekar uppåt.

Ystad Camping året runt

Ystad Camping har öppet året runt.

– Den största skillnaden är att vi numera har öppet året om. Vi har bra beläggning även på höst och vår, särskilt från företag och idrottsföreningar, berättar Daniel Nilsson, delägare.

Varje år har någon nyhet presenterats. År 2016 byggdes en pizzeria som har fullständiga rättigheter, förra året öppnade en padelbana och årets nyhet är en klassisk spelhall.

Padelbanan öppnade inför säsongen 2021.

– Det är traditionella spel som airhockey, boxningsbollar och liknande. ”Gammeldags” aktiviteter som blivit populära igen.

Daniel och hans kollegor är lyhörda för sina gästers önskemål och optimerar ständigt verksamheten.

– Vi får mycket beröm, inte minst för vårt bemötande och att det är rent och ordningsamt. Det gläder oss, men vi får aldrig slappna av. Det gäller att vara på bettet och hela tiden förbättra oss, menar han.

Fantastiskt läge

Ystad är ett attraktivt besöksmål och campingen gästas av alla möjliga typer av människor; par, familjer, yngre, äldre, långliggare, dagsgäster – variationen är stor.

Ystad Camping strand

Närheten till stranden är ett stort plus för många gäster.

– Många lockas så klart av sol och bad på våra fina stränder. Ystad och Österlen har dessutom ett mycket rikt utbud av kultur och sevärdheter, vissa gör även dagsutflykter till Bornholm och Köpenhamn. Vi har ett fantastiskt läge med bra förbindelser i alla riktningar. Här får alla sinnena sitt, konstaterar Daniel.

Roligare för varje år

Efter nio år tycker Daniel fortfarande att livet som campingägare är spännande.

– Absolut! Det blir bara roligare för varje år. Vi har upplevt en fantastisk utveckling, med alltfler fritidsfordon på vägarna och ett ökande intresse för camping. Pandemin har ökat trycket ytterligare och i år kan vi välkomna tillbaka de utländska gäster som vi tappade, och dessutom många nya svenskar som nyligen upptäckt camping.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket