Omnia – portabel ugn för den aktiva camparen

Med Omnia får du nybakat bröd och läcker ugnsmat direkt på spisvärmen. Omnia är enkel att använda, har låg vikt, tar liten plats och kräver inga installationer.

Omnia gör det möjligt att baka och laga ugnsmat direkt på såväl gasolspisen som spritköket, elplattan och hällen utan en ugn. Praktiskt taget allt som kan värmas, bakas och lagas i en fast ugn kan också göras enkelt och bekvämt på spisen.

Omnia är en ugn på spisen.

Tre delar

Omnia är en konstruktion med tre delar som tillsammans ger över- och undervärme. De tre delarna ska alltid användas tillsammans. Omniaformen är specialdesignad rund form med hål i mitten. Den står på ett skålformat underrede som också har ett hål i mitten. Skålformen leder varm luft från värmekällan längs Omniaformens undersida och ger undervärme. Hålen i underredet och Omniaformen gör att spisvärmen går upp genom konstruktionen, träffar locket och ger övervärme. Locket har ventilationshål.

Tre delar – underrede, form och lock.

 

Alla värmekällor

Omnia kan användas på alla värmekällor utom induktion. Tänk på att effekten och därmed värmen varierar mellan olika spisar. Har du inte använt din Omnia tidigare, testa gärna med ett enkelt recept, som exempelvis en färdig sockerkakssmet, för att hitta rätt värme på just din spis.

Rätt värme med Omnia-termometern.

Många tillbehör

Det finns en mängd praktiska tillbehör till Omnia-ugnen, t ex ugnsgaller, silkonformar, non-stick-formar, muffinsbrickor och termometer. För att bekvämt bära och förvara Omnia med tillbehör finns både en väska och ett fodral att köpa till. Det finns även en receptbok med 46 recept särskilt skapade för Omnia.

Muffinsform i silikon.

Receptbok med enkla och goda rätter.

Köp din Omnia här!

Rekommenderat pris för Omnia-ugnen är 495 kronor. Klicka här för mer info och beställning!

Omnia-ugnen har funnits länge och är omåttligt populär, både i Sverige och andra länder. Det finns belägg för att ugnen funnits sedan mitten på 1940-talet, förmodligen ännu tidigare. I mitten på 70-talet när Optimus, som då tillverkade ugnen, gick ihop med Alde gjordes formen 25% större och locket som varit blått fick den röda färg det har idag. Koala Marketing Company har tillverkat Omnia sedan 2006 och äger varumärket. Omnia är ett registrerat varumärke i EU, Norge, Schweiz, USA och Kina.

Till Omnias hemsida
Det här är en annons från Omnia och inte en artikel från CampingSveriges redaktion.
Du kan mejla vår annonsavdelning på annons@mediapress.se.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket