Omnia: Rätt temperatur i semesterugnen

Den välkända fritidsugnen Omnia kommer nu med ett praktiskt tillbehör.

Omnia lanserar en skräddarsydd termometer. En spetsig givare gör det enkelt att mäta innertemperaturen i det man bakar eller lagar.
– Formen och en låsskruv gör den dessutom enkel att fästa i ett av lockens hål för att mäta temperaturen i ugnen säger Göran Lundén, som tillverkar Omnia.
Rekommenderat pris är 195 kr.

 

Laga utan ugn

Omnia gör det möjligt att baka och laga ugnsmat direkt på såväl gasolspisen som spritköket, elplattan och hällen utan en ugn. Praktiskt taget allt som kan värmas, bakas och lagas i en fast ugn kan också göras enkelt och bekvämt på spisen. Omnia är en konstruktion med tre delar som tillsammans ger över- och undervärme. De tre delarna ska alltid användas tillsammans. Omniaformen är specialdesignad rund form med hål i mitten. Den står på ett skålformat underrede som också har ett hål i mitten. Skålformen leder varm luft från värmekällan längs Omniaformens undersida och ger undervärme. Hålen i underredet och Omniaformen gör att spisvärmen går upp genom konstruktionen, träffar locket, och ger övervärme. Locket har ventilationshål.

Nytt avsnitt släpps varje tisdag och fredag hela sommaren.

Se alla avsnitt
© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket