Kungen av alla sallader har nu blivit ännu enklare att göra. I det här receptet friteras kycklingen för att bli krispig på utsidan och saftig i mitten. Du får både krutonger och saftig kyckling på en och samma gång.
Ingredienser
4 personer
4 st
baby gemsalladshuvuden eller halva antalet romansallad
Dressing
1 dl
god majonnäs
1 msk
citronsaft
2 st
finhackade sardeller (eller 2 tsk sardellpasta)
0,5 st
riven vitlöksklyfta
1 tsk
dijonsenap
0,5 dl
finriven parmesan
svartpeppar och salt
Friterad kyckling
2 st
kycklingbröstfiléer
2 st
ägg
1 dl
vetemjöl
3 dl
panko eller ströbröd
salt
ca 3 dl
olja till fritering
Till servering
25 g
riven parmesan
0,5 st
rödlök (tunt skuren)
Gör så här
Riv salladen i grova bitar. Blanda ihop dressingen. Vänd upp salladen med dressingen.
Dela kycklingbröstet längs mitten. Vänd först i mjöl sedan ägg och till slut panko/ströbröd. Fritera gyllenbruna i 180°C olja ca 3 minuter. Lägg på en bit papper för att rinna av. Salta och skär i bitar.
Lägg upp salladen på ett stort fat. Toppa med nyfriterad kyckling, lök och riven parmesan.
Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.