Kolasnittar i Omniaugn
13 november 2025
Sugen på nåt gott till fikan? Testa bakningsexperten Andréa Brändströms oemotståndliga kolasnittar. Här är receptet som hon använde i Campingköket på Elmiamässan.

Ingredienser
4 personer
| 100 g |
smör |
| 1 dl |
strösocker |
| 1 tsk |
sirap |
| 2,5 dl |
vetemjöl |
| 0,5 tsk |
bikarbonat |
| 1 dl |
chokladlinser |
Gör så här
-
Rör ihop smör, socker och sirap till en jämn smet i en bunke.
-
Tillsätt mjöl och bikarbonat och arbeta ihop till en smidig deg.
-
Hacka chokladlinserna och tillsätt dem i degen.
-
Fördela degen i Omnia silikonform, eller i smörjd Omniaform, och tryck ut degen i ett jämnt lager runt om i formen.
-
Ställ Omniaugnen på värmekällan och grädda på svag- till medelvärme i ca 15 minuter tills kakan fått lite färg. Ta av formen från värmen och låt stå några minuter.
-
Skär ca 20 snittar med en plastkniv eller smörkniv (en vass kniv kan förstöra silikonformen).
-
Låt gärna kakorna svalna helt innan servering så håller de ihop bättre. Förvara kakorna i en burk med tättslutande lock.
-
Tips! Kolasnitten är lika god naturell, eller varför inte testa med hackad choklad eller lite citronzest? Bara fantasin sätter gränserna!
Recept: Andrea Brändström
13 november 2025