Caravan Club: Den nya ordföranden lever som hon lär

Caravan Club har fått sin första kvinnliga riksordförande. Christel Christensen är föreningsmänniskan som lever som hon lär och gillar möten med nya människor. – Föreningslivet är härligt och väldigt givande, säger hon.

Christel och hennes man Hans har varit medlemmar i Caravan Club i många år.
– Vi började som campingvärdar på Söndremark på Ivö där vi var långliggare. År 2005 kom jag med i styrelsen i sydsvenska sektionen som ekonomiansvarig. Därefter valdes jag till rikssekreterare år 2011. Och på den vägen är det. Jag är i princip en inventarie, skrattar Christel.
Våren 2023 valdes hon till riksordförande, den första kvinnan i klubbens historia sedan starten 1967.
– Det är ärligt talat inte en position jag traktat efter, men jag vill ta mitt ansvar och göra det som är bäst för klubben. Och har jag hållit reda på gubbarna i alla år så kan jag väl fortsätta med det, säger Christel på klingande skånska.

Christel har suttit i CC:s styrelse sedan 2005.

Tillgänglig och tydlig

Det har varit ett intensivt år med mycket att sätta sig in i. En gång i månaden är hon på kansliet i Örebro, annars jobbar hon från hemmet i Furulund utanför Lund.
– Jag har gått ner i arbetstid i mitt yrke som säljare för att hinna med klubbarbetet. Men det gäller att hålla isär de olika rollerna, annars blir det lätt obalans.
Som ordförande strävar hon efter att vara tillgänglig och tillmötesgående, men är samtidigt tydlig och svävar inte på målet.
– Jag bjuder in till samtal och uppskattar att många medlemmar hör av sig med synpunkter. Men jag har också skinn på näsan och säger jag något så menar jag det.
Riksstyrelsen består av fyra män och tre kvinnor. De flesta har varit med länge, längst av alla Lasse Lindström med 24 år. Det ger en god kontinuitet samtidigt det är viktigt att få in nytt blod ibland.

Vi har en bra sammansättning i styrelsen. Det är högt i tak, livliga diskussioner, ingen som blir kränkt och även om vi tycker olika ibland så hittar vi lösningar som alla kan godta.

Gemenskap

Christel har varit föreningsmänniska i hela sitt liv och ställa gärna upp och bidrar.
– Så länge det ger lika mycket tillbaka så fortsätter jag gärna. Jag tycker att föreningslivet är så roligt.
Att få in nya medlemmar som engagerar sig i klubben är en utmaning. Uppdragen kan vara ganska krävande, medger Christel.
– Är man mitt uppe i familjebildning och karriär är det naturligtvis svårt att hinna med. Fast vi har förenklat och skalat bort mycket de senaste åren för att underlätta för de som vill hjälpa till. Och man ska inte glömma bort allt det positiva man får tillbaka.
För hennes egen del är det mötena med nya människor som är mest givande.
– Vi är ofta ute på nordiska och internationella klubbträffar och stöter på folk vi aldrig hade träffat annars. Vi delar ju samma intressen så det finns alltid massor att prata om, caravanare emellan, säger Christel.

Boxrarna Zeb och Mac trivs också med campinglivet.

Nordisk Campingträff

Caravan Club har just nu 29 000 medlemmar, ganska jämnt fördelade på husvagns- och husbilsägare.

Vi är glada att vi har bra mix och att även allt fler yngre familjer blir medlemmar.

Klubben driver idag 33 campingar, varav tre är rikscampingar – Tandådalen, Norrviken och Sturkö.
– Vi jobbar hela tiden för att utöka antalet campingplatser. Nästa år fokuserar vi dock på underhåll av främst riksanläggningarna.
Just nu planerar styrelsen för att anordna NCT, Nordisk Campingträff, på hemmaplan i Sverige sommaren 2025.
– Det blir ett stort arrangemang och vi har en riktigt bra mötesplats på gång. Det är inte officiellt ännu, men det blir i alla fall i Småland, säger Christel hemlighetsfullt.
Elmia är ett annat stort projekt som tar stora resurser i anspråk. Caravan Club ansvarar bland annat för mässcampingen som lockar uppåt 10 000 personer.
– Första mötet med Elmia är redan avklarat, i januari fortsätter planeringen, i februari släpps campingbiljetterna och sedan rullar det på.

Sturkö ligger i Karlskronas skärgård och är en av Caravan Clubs tre rikscampingar.

Trivs på Sturkö

Christel och Hans har säsongsplats på Sturkö utanför Karlskrona. De får ofta besök av barn och barnbarn och tillsammans med hundar och vänner blir det ibland stora sällskap.
– Det undgår ingen att vi är där, ler Christel. Sturkö är underbart, vacker natur, fina bad och lugnt område.
Kör de norrut i Sverige brukar det bli stopp i bland annat Åsleröd, Sandvik, Borensäng och Timmernabben. De åker gärna utomlands när tillfälle ges.
– Vi har kört mycket i Tyskland, Polen, Holland och Frankrike. Till sommaren ser vi fram emot att besöka den nordiska träffen i finska Kiuruvesi. På vägen ska vi besöka Norsträsket och sedan ta färjan från Umeå till Vasa, avslutar Christel Christensen.

Kort om Christel Christensen

Bor: Furulund utanför Lund
Familj: maken Hans, dottern Lina, barnbarnen Elin, 12 år, samt Vincent och Melvin, 9 år
Hundar: boxrarna Zeb och Mac
Yrke: tidigare butikschef, nu säljare
Husvagn: Knaus 650 UDF
Drömresa: till Dublin med husvagn
Aktuell: ny riksordförande för Caravan Club

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket