Nytt liv åt Vinslövs Camping

Med ny ägare, nytt café och många nya gäster har Vinslövs camping fått ett rejält uppsving. Anja Åberg ser fram emot sin andra säsong som campingägare. – Första året var bra, det andra kommer att bli ännu bättre!

Anja tog över campingen i april 2022 och fick en smakstart med stor beläggning under hela sommaren och även under hösten.
– Vi har haft många gäster, framför allt utländska. Danskar, tyskar och inte minst holländare som utgjort mer än 60 procent av camparna, berättar Anja.
Hon hade två önskemål med campingen – att starta ett café och att bli en samlingspunkt i byn. Båda har gått i uppfyllelse.
– Café Kafferepet med hembakade kakor har blivit väldigt populärt. Det lockar även folk i byn och vi har ett seniorhus intill som fått ett nytt utflyktsmål.

Rofylld camping med vacker natur.

Vackra omgivningar

Född och uppvuxen i Vinslöv har hon god lokalkännedom och kan guida gästerna till de bästa upplevelserna. Vackra sevärdheter i närheten är bland annat Vinslövssjön, Vanås slott, Tykarpsgrottan, Naturum Vattenriket och Flädergården & Pelargonhuset.
– Jag har alltid varit serviceminded och gillar att hjälpa till. Jag har mycket kontakt med våra gäster och responsen från dem har varit fantastisk.
Det som lockar gäster är framför allt naturen.
– Här är lugnt och rofyllt, det finns inga aktiviteter förutom golf och här är inget håll-i-gång. Bara vackra omgivningar och fin natur. En gäst från i våras ringde nyligen och ville ha plats igen. ”Jag har aldrig sovit så bra som hos er” sa hon.
Nöjda gäster är också goda ambassadörer. Härförleden fick Anja beröm av ett husbilspar efter att ha tipsat dem om cykelrundor i närheten.
– De sa att under sina 20 år med husbil hade de aldrig blivit så här gästvänligt och trevligt bemötta och någon gång och detta skulle de dela med sig av till sina husbilsvänner. Det var en fin eloge som värmer hjärtat, säger Anja.

Morgonsol i augusti månad.

Nyrenoverat

Inför årets säsong har campingen fått en ansiktslyft med bland annat nyrenoverat servicehus och kök. Minigolfbanan har förvärvats och sköts nu av campingpersonalen. Men Anja är långtifrån färdig, hon har fler projekt på gång.
– I juni invigs Cykelleden Skåne som har en fin delled mellan Kristianstad och Ängelholm. Den passerar precis vid vår camping så vi kommer att börja med uthyrning av cyklar, berättar hon.
Anja har redan lagt ner mycket arbete och har en hel del kvar att förverkliga innan hon är nöjd.
– Jag tar en sak i taget. Det är långa dagar, men samtidigt väldigt roligt. Jag har inte för en sekund ångrat att jag tog över campingen, avslutar Anja.

Vinslövssjön. Foto: Helen Clargården.

Anja Åberg tog över campingen i april 2022. Foto: Norra Skåne.

Café med hembakade godsaker

Fakta Vinslövs Camping

Tomter med el: 30 st
Tältplatser 8-10
Stugor: 7 st
Café: hembakat, smörgåsar, frukostfrallor och glass
Aktiviteter: golf och friluftsbad
Öppet: året om (caféet endast under högsäsong)

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket