Pizzamakarna hittar smaker som gifter sig

I det lilla samhället Igelfors i Finspångs kommun bor de äkta (pizza)makarna Vivi och Victor. Tillsammans driver de en restaurang med en avsmakningsmeny komponerad av lokala råvaror och fantasieggande smakkombinationer.

Vivi och Victor kommer ursprungligen från Uppsala och Stockholm, träffades i Australien, men hamnade i Igelfors eftersom Victors föräldrar har en sommarstuga här som senare byttes mot en permanentbostad. Vivi och Victor har renoverat byggnaden varsamt, ett jobb som har tagit lång tid eftersom man velat bevara så mycket som möjligt av den gamla handelsboden med anor från 1872. Atmosfären känns trevlig och man vill gärna dröja sig kvar.

Vivi och Victor bakar pizzor med fantasieggande smakkombinationer.

Vivi och Victor bakar pizzor med fantasieggande smakkombinationer.

Ställplats

I samarbete med Acamp kan Pizzamakarna numera också boka ställplats på området. Husbilen står på gräs bland höga tallar alldeles intill restaurangen. Det finns möjligheter till elanslutning och vatten går att få framdraget. Inne i restaurangen finns också möjligheter att låna toalett. Även här passar stilen den gamla byggnaden. Genomtänkt och snyggt!

Boka ställplats på området.

Boka ställplats på området.

Avsmakningsmeny

I samarbete med Husvagn på Väg fick bloggen Husbilsresor & Äventyr möjlighet att besöka Pizzamakarna två dagar i juni. Här berättar bloggarna om sina dagar hos Pizzamakarna.

Lördag kväll

– Pizzamakarna erbjuder en avsmakningsmeny med åtta pizzaslices. Till detta kan man beställa ett naturvinspaket eller prova ekologiskt hantverksöl samtidigt som vi får lyssna på livemusik med jazzbandet Django.

Under kvällen får vi avnjuta åtta pizzor med smakkombinationer som verkligen inspirerar. Himlen öppnar sina portar och regnet väller ner ett tag, men vi sitter skyddade mot regnet under det uppställda partytältet. Vi har slagits mot mygg under kvällen, men vad gör väl det när man får njuta av vacker och medryckande livemusik med jazzbandet Django.

Jazzbandet Django.

Jazzbandet Django.

Trevlig atmosfär och god mat.

Trevlig atmosfär och god mat.

Söndag morgon

– Vi möts av doften av nybakt bröd. Det blir en frukost som består av nybakade baguetter och vi väljer laxröra, nykokta ägg, hemgjord äppelmust samt kaffe.

Att göra i Igelfors

Man kan t ex bada, basta i grannbyn, rida, paddla kanot, testa femkamp, skytte och besöka ett naturreservat.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket