Trangia – klassiskt stormkök från Trångsviken

Det behövs 50 olika moment för att tillverka ett Trangiakök. Ändå tar det bara sex minuter. Är du i närheten av Åre rekommenderar vi ett besök i fabriksbutiken och museet i Trångsviken.

Även den minst naturvane som är uppvuxen i Sverige har någon gång haft att göra med ett Trangiakök. På något sätt får vi det med oss, om inte hemifrån så från skola eller vänner. Det är lätt att bära med sig och enkelt att laga till lite varm mat eller koka en kopp kaffe på. I Trångsviken, mellan Östersund och Åre, ligger Trangias fabrik och fabriksbutik. Här finns också ett museum med både den första prototypen och unika specialutgåvor.

En kopp nylagat kokkaffe ”with a view”.

Tillbehör

I butiken hittar du allt du behöver för att uppgradera ditt eget Trangiakök. Vad sägs om specialsydda läderpåsar att förvara köket i eller diverse kastruller och stekpannor i aluminium eller teflon. Att besöka museet och butiken tar en tillbaka till barndomens turer i skogen med Mulle där det vid fikapausen skulle värmas soppa och stekas korv.

Mycket att välja på i Trangias butik.

Fantastisk utsikt

Kommer du med husbil eller husvagn till Trångsviken är du välkommen att övernatta på någon av de tre ställplatserna. Står du vid magasinet eller badplatsen får du en fantastisk utsikt över sjön och har du tur kanske du får se Storsjöodjuret. Ute på bryggan sitter man gärna med sitt Trangiakök, lagar lite mat och bara njuter. Är det tillräckligt varmt ute finns här även möjlighet för ett dopp. Har du tur har byborna kvällsöppet i Magasinet och kan bjuda på allt från god mat, prat, en öl till lite musik. Byvärden går sin runda på kvällen, hälsar en välkommen och tar emot betalning för natten.

Ställplatsen vid Storsjöns strand.

Bo med husbil

Trångsvikens ställplats
Pris: 100 kr/dygn + 30 kr/dygn för el
Öppettider: 1 maj till 30 september

Tre andra platser att stå på:
Trångsvikens bygdegård (eluttag, toalett, vatten, dusch/bastu)
Magasinet vid Storsjöns strand (eluttag, toalett, vatten)
Badplatsen vid Storsjöns strand (eluttag)

På ställplatsen vid Magasinet är det lugnt trots den närliggande järnvägen mellan Åre och Östersund.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket