Scampi med pesto och bruschetta

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Mixa basilikan, vitlöken, ingefäran och chili tillsammans med olivoljan. Smaksätt med salt. Ställ peston tills vidare åt sidan. Rensa scampin och gör ett snitt i ryggen på varje scamp…

Klicka för större bild 4 pers.16–20 scampi1 knippe basilika2 vitlökar1 röd chilifrukt, hackadlite färsk timjan1 citronlite finhackad ingefära1–2 dl olivoljabrödMixa basilikan, vitlöken, ingefäran och chili tillsammans med olivoljan. Smaksätt med salt.Ställ peston tills vidare åt sidan. Rensa scampin och gör ett snitt i ryggen på varje scampi. Värmupp en stekpanna med olivolja. Fräs scampin och tillsätt lite citronskal, salt och peppar. Plockaupp scampin ur stekpannan och förvara dessa varmt. Rosta fyra skivor bröd exempelvis undergrillen, i ugnen eller använd brödrost. Gnid den ena sidan av brödet med en skuren vitlöksklyfta,slå på några droppar med olivolja och strö på salt och nymalen peppar. Servera scampin medlite rivna citronskal på toppen, pesto runt om och bröd därtill.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2025 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket