Mixa basilikan, vitlöken, ingefäran och chili tillsammans med olivoljan. Smaksätt med salt. Ställ peston tills vidare åt sidan. Rensa scampin och gör ett snitt i ryggen på varje scamp…
Klicka för större bild 4 pers.16–20 scampi1 knippe basilika2 vitlökar1 röd chilifrukt, hackadlite färsk timjan1 citronlite finhackad ingefära1–2 dl olivoljabrödMixa basilikan, vitlöken, ingefäran och chili tillsammans med olivoljan. Smaksätt med salt.Ställ peston tills vidare åt sidan. Rensa scampin och gör ett snitt i ryggen på varje scampi. Värmupp en stekpanna med olivolja. Fräs scampin och tillsätt lite citronskal, salt och peppar. Plockaupp scampin ur stekpannan och förvara dessa varmt. Rosta fyra skivor bröd exempelvis undergrillen, i ugnen eller använd brödrost. Gnid den ena sidan av brödet med en skuren vitlöksklyfta,slå på några droppar med olivolja och strö på salt och nymalen peppar. Servera scampin medlite rivna citronskal på toppen, pesto runt om och bröd därtill.