Klicka för större bild 8 sillfileér2 skalade syrliga äpplencitron1/4 bunt timjanlite rågmjöl50 g smör1 dl socker1 dl sherryättika1 dl vatten12 lätt kokta gröna sparris2 msk olivolja1 msk ättikasalt och peppar Skär äpplena i tärningar och koka dem med lite vatten och citronsaft tills de är mjuka. Mosa dem lätt med en gaffel och smaka av med timjanblad, som är väl avsköljda.Rensa sillfileérna . Tryck ur överflödig vätska och krydda med salt och peppar. Fördela äppelpurén på köttsidan av fileérna och vik dem dubbla. Vänd i rågmjöl och stek gyllenbruna i smör på båda sidor. Häll en lag av socker, ättika och vatten över. Vänd sparrisen i olja, ättika, salt och peppar.Anrätta den stekta sillen vackert på de marinerade sparrisarna. Smaklig spis! Läs mer härwww.carlsberg.dk