Stekt sill med äpple och timjan

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Klicka för större bild 8 sillfileér2 skalade syrliga äpplencitron1/4 bunt timjanlite rågmjöl50 g smör1 dl socker1 dl sherryättika1 dl vatten12 lätt kokta gröna sparris2 msk olivolja1 msk ättikasalt och peppar Skär äpplena i tärningar och koka dem med lite vatten och citronsaft tills de är mjuka. Mosa dem lätt med en gaffel och smaka av med timjanblad, som är väl avsköljda.Rensa sillfileérna . Tryck ur överflödig vätska och krydda med salt och peppar. Fördela äppelpurén på köttsidan av fileérna och vik dem dubbla. Vänd i rågmjöl och stek gyllenbruna i smör på båda sidor. Häll en lag av socker, ättika och vatten över. Vänd sparrisen i olja, ättika, salt och peppar.Anrätta den stekta sillen vackert på de marinerade sparrisarna. Smaklig spis! Läs mer härwww.carlsberg.dk

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2025 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket