Husbil365

CampingSverige.se

2.8.17

Av: Sandra Irengård Fotograf: Bergholm
Dela
 

20 meter fritidsboende på väg tillsammans

En Morelo Empire Liner husbil med en Weinsberg husvagn på släp. – Ett större och längre ekipage i vår bransch har garanterat aldrig rullat in i Sverige, säger Bergholms försäljningschef Patrik Jonsson inför årets Noliamässa.

Här rullar 20 meter  fritidsboende på väg till Umeå.

Här rullar 20 meter fritidsboende på väg till Umeå.


Söndag eftermiddag, 30 juli, lämnade 20 meter husbil och husvagn Stena Lines Tysklandsterminal. Framför sig hade de båda 100 mil, uppdelat på två etapper. Från Göteborg till Umeå och fritidsmässan Stora Nolia, som anordnas 5–13 augusti.
Bergholm från Kristinehamn – en av landets största importörer av husbilar och husvagnar – kommer att ha 35–40 enheter i sin monter, fler än någonsin tidigare.

– Tro mig, det har varit många nyfikna blickar längs vår färd från Göteborg till Umeå, försäkrar en stolt chaufför Ola Källstrand.

– Tro mig, det har varit många nyfikna blickar längs vår färd från Göteborg till Umeå, försäkrar en stolt chaufför Ola Källstrand.


Enorm tillväxt

Patrik Jonsson, försäljningschef på det värmländska företaget:
– En konsekvens av att branschen har en enorm tillväxt samt att vi fått en utökad yta att ställa ut på och där våra till antalet utökade och duktiga återförsäljare kan visa upp exempelvis ett antal världspremiärer på nya modeller inför 2018. Två av de modeller som finns representerade på Noliamässan har gjort sällskap på vägen från söder till norr och vi kan konstatera att de var ett par ytterligheter som höll ihop genom landet.

Morelo Empire Liner. En av de mest exklusiva (kring 5 000 000 kronor) husbilarna i det absolut översta lyxsegmentet.
Weinsberg CaraTwo 500. Den prisvärda familjevagnen (199 000 kronor) som liknas vid en egen hotellsvit.
– Tro mig, det har varit många nyfikna blickar längs vår färd från Göteborg till Umeå, försäkrar en stolt chaufför Ola Källstrand, som varsamt haft hand om den unika och exklusiva 100-milatransporten.

Varumärkena Bergholm ställer ut på Noliamässan:

Knaus – husbilar och husvagnar.
Weinsberg – husbilar och husvagnar.
Tabbert – husvagnar.
CI – husbilar.
Rollerteam – husbilar.
Morelo – husbilar.

Fakta Stora Nolia

Alternerar mellan Piteå och Umeå. 2017 är det Umeå som arrangerar.
Pågår 5–13 augusti.
Över 500 utställare inom olika produktområden, från Bastuprodukter till Lappkåtans Rökeri, finns på plats för de över 100 000 besökarnas som väntas komma.

Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt