Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

7.2.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Campingplatser: Stort utländskt erkännande av danska campingplatser

Med hela sex ”Superplatzer” har Danmark placerats som ett av de absolut bästa campingländerna i Europa.

Stranden vid Bøjden Strand Camping.

Stranden vid Bøjden Strand Camping.


De två danska campingplatserna Camp Hverringe Bøgebjerg Strand och Bøjden Strand Camping har utnämnts till ”Superplatzer” av ADAC i Tyskland, och campingplatserna Bøsøre Strand Camping, Hvidbjerg Strand Camping, TopCamp Jambo Vesterhav och Klim Strand Camping har återutnämnts till ”Superplatzer”.

Med hela sex ”Superplatzer” har Danmarks placering som ett av de absolut bästa campingländerna i Europa ytterligare förstärkts. I övriga Norden är det endast en plats som utnämnts till ”Superplatz”, en plats i Sverige.

- Utmärkelserna av två nya och fyra återutnämnda campingplatser, ”Superplatzer”, visar att Danmark verkligen lyfter campingmässigt i år. Vi är det land i Europa som har det högsta antalet ”Superplatzer” i förhållande till landets samlade antal campingplatser. Det fina resultatet bör ses mot bakgrund av de stora investeringar i komfort och kvalitet som alla danska campingplatser har genomfört de senaste åren, säger direktör Poul Fejer Christiansen.

Campingrådet har som första landet i Europa infört en kvalitetsvärdering som komplement till de kända stjärnorna campingplatserna redan har.

- Med införandet av kvalitetsvärderingen har alla campingplatser verkligen legat i för att visa att de har god kvalitet, och det har gett ett markant ryck uppåt. Och det har vi nu även bevis på att också utlandet har märkt, säger Poul Fejer Christiansen.

Beteckningen ”Superplatz” motsvarar restaurangernas Michelin-guide. Det är därför av stor betydelse när en campingplats blir utnämnd till ”Superplatz” av ADAC.

Den höga komforten och kvalitén på de danska campingplatserna var med till att öka antalet övernattningar med knappt 4 % till nästan 12,1 miljoner under 2008, vilket gjorde camping till den näst största övernattningsformen i Danmark efter semesterhusen.

Klicka för större bild


Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt