Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

17.9.12

Av: Lars Erik Paulsson Fotograf: Lars Erik Paulsson
Dela
 

Alde: Goes west – och down under

Hos Alde ser man hoppfullt på möjligheterna att etablera sig på en helt ny marknad – den nordamerikanska – och som en spin off-effekt av en annan affär finns man dessutom på andra sidan jordklotet.

Aldes vd Tomas Haglund har all anledning att se nöjd ut, nu när den vattenburna centralvärmen börjar etablera sig i både Nordamerika och Australien

Aldes vd Tomas Haglund har all anledning att se nöjd ut, nu när den vattenburna centralvärmen börjar etablera sig i både Nordamerika och Australien


Centralvärme, en revolution

På den stora fackmässan i Louisville, Kentucky, i november, kommer man för första gången i USA att kunna se husbilar standardutrustade med vattenburen centralvärme från Alde.

– Det är kanadensiska Roadtreck som har valt vårt system, säger Aldes vd Tomas Haglund. För de amerikanska kunderna innebär detta något av en revolution, eftersom de är vana vid primitiva luftvärmesystem som inte har utvecklats nämnvärt på de senaste 30 åren.

Roadtreck har specialiserat sig på det som amerikanarna kallar ”Class B” – d.v.s. inredda skåpbilar med förhöjt tak – och man bygger inte bara på Chevrolet utan också på Nissan och Mercedes Benz.

För att kunna ge Roadtreck, och i framtiden förhoppningsvis fler kunder, bästa möjliga service har Alde dessutom startat ett eget dotterbolag i USA.

Sedan länge är Alde även representerat på den brittiska marknaden, där husvagns- och husbilstillverkaren Bailey är en av de största kunderna.

– Eftersom Bailey har en omfattande export till Australien finns våra värmesystem numera också på andra sidan jordklotet vilket har lett till förfrågningar även från australiensiska företag, avslutar Tomas Haglund.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Dethleffs
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt