Housecar

CampingSverige.se

19.12.17

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Alpin säsongsstart i vinterparadis

En mycket efterlängtad premiär skedde i helgen, när den alpina säsongen drog igång i Orsa Grönklitt. Söderbacken, Barnbacken och Bananen öppnade upp för glada utförsåkare  i ett vintrigt Orsa.

Skidsäsongen är igång i Orsa Grönklitt.

Skidsäsongen är igång i Orsa Grönklitt.


– Det är ett vinterparadis av stora mått som vi upplever, säger Daniel Mäkinen, marknadschef på Grönklittsgruppen. Att nu kunna erbjuda alpin skidåkning i fina backar blir perfekt inför stundande jul- och nyårshelg. Vi har sedan tidigare våra längdspår i toppskick, i denna stund 78 kilometer av fantastisk naturupplevelse. Det är nästan ett helt Vasalopp i längd.

Apropå vinter, snödjupet i terrängen varierar mellan 50 och 60 centimeter. – Det är en inramning som är helt fantastisk, julstämningen är redan här. Mixen av all snö, längdspår, backar, rovdjurspark med persiska leopardungar, samt alla andra aktiviteter som finns på gångavstånd. Nu får årets sista helger gärna komma, avslutar Daniel Mäkinen.

Fakta Grönklittsgruppen

Grönklittsgruppen verkar inom tre huvudsakliga verksamhetsområden som omfattar följande anläggningar:

Skid- och konferensanläggningar: Tänndalen, Orsa Grönklitt, Mora Parken och Ansia Resort.
Temaparker: Orsa Rovdjurspark, Sagolandet Tomteland och Sunne Sommarland.
Camping inom Svenska Campingpärlor: Gränna camping, Duse Udde Camping i Säffle, Sunne Camping och Sommarland, Mora Camping, Orsa Camping, Rättviks Camping, Siljansbadets Camping i Rättvik och Ansia Resort i Lycksele.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt