Housecar

CampingSverige.se

17.4.14

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Autohallen växer så det knakar

Jag vill ha en italienare” sjöng Galenskaparna och After Shave i slutet på 80-talet. Tjugofem år senare är det allt fler husbilsägare som instämmer i det budskapet.  Det har lett till att McLouis är ett av de snabbast växande husbilsmärkena i Sverige och att importören Autohallen expanderar kraftigt.

Vd Joakim Norberg i säljtagen på KIstamässan. Förra året sålde Autohallen över 350 fordon.

Vd Joakim Norberg i säljtagen på KIstamässan. Förra året sålde Autohallen över 350 fordon.


Förra året såldes drygt 200 nya McLouis husbilar vilket kan jämföras med 50 stycken under år 2010. McLouis kan också ståta med att ha landets just nu mest sålda husbilsmodell i sitt program, nämligen Mc4-75.
– Framgångarna beror på att kunderna upptäckt att inget annat märke ger lika mycket husbil för pengarna. De senaste åren har kvaliteten höjts avsevärt medan priserna fortfarande är attraktiva, säger Lasse Holm, platschef på anläggningen i Lomma.
Han var med och introducerade McLouis i Sverige år 2004 och gläds över att Autohallen idag är Europas näst största återförsäljare av märket.
– McLouis ligger i framkant på flera områden, det är t ex det enda märket med solceller som standard på alla modeller, det finns störtbåge i både A- och B-stolpe samt träfria väggar. Dessutom har bilarna en modern och tilltalande design med genomtänkta planlösningar, fortsätter Lasse.

Lasse Holm sitter bekvämt i en av Euras husbilar.

Lasse Holm sitter bekvämt i en av Euras husbilar.


Stora investeringar

Autohallen, som även säljer de tyska märkena Eura och Karmann, har fyra anläggningar i Sverige - Lomma, Alingsås, Stockholm och Karlstad.
– Vi sysselsätter 25 personer och omsätter ca 170 miljoner kronor. I år siktar vi på att sälja 250 nya husbilar, berättar vd Joakim Norberg.
Flera stora investeringar har nyligen gjorts på företagets anläggningar, bl a har en ny verkstad byggts i Alingsås och Lomma har expanderat med större servicehall och fler medarbetare på verkstaden. Lasse Holm tror på ett starkt år med flera intressanta modellnyheter.
– Om en månad får vi som första svenska återförsäljare in nya Eura Chalet style med unik design inspirerad från schweiziska alperna. Sedan har vi Karmann Davis 620, en spännande plåtis med långbäddar.  

Fakta McLouis-klubben

Svenska McLouis-klubben startade 2009 och har till syfte att samla och sprida märkesrelaterad information till befintliga eller blivande McLouisägare. Medlemmarna har stor gemenskap och ordnar årligen flera träffar. För mer info se www.mclouisklubben.se.

Årets kalendarium:

Vårträff - april
Årsmötesträff Båstad 30 maj-1 juni
Italien fabriksresa 28 juni-4 juli
Elmia 11 september-14 september
Hemlig träff - september

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt