Housecar

CampingSverige.se

21.5.12

Av: Lars Erik Paulsson
Dela
 

Düsseldorf 2012: Världens största husvagns- och husbilsmässa

Om drygt tre månader slår Caravan Salon upp sina portar. Tyska Caravan Salon, som årligen hålls i Düsseldorf, är världens största husvagns- och husbilsmässa. I slutet av augusti 2012 öppnar den för femtioförsta gången!

I Düsseldorfs välfyllda mässhallar visas varje år många spännande nyheter

I Düsseldorfs välfyllda mässhallar visas varje år många spännande nyheter


Den 25 augusti öppnas nio av de stora mässhallarna där 570 utställare, representerande bland annat 120 husvagns- och husbilsfabrikat, förtält och mängder av tillbehör och utrustningsdetaljer, står redo att visa sina nyheter. Detta betyder att Caravan Salon är den mässa som kan presentera det största utbudet av vad marknaden har att erbjuda – från små och enkla husvagnar till stora luxuösa husbilar. Det är också på Caravan Salon man kan studera nya trender och ny teknik – bland annat har många husbilstillverkare aviserat att de, tack vare nya material, kan erbjuda större husbilar med en totalvikt som inte överstiger den ”magiska” 3,5-tonsgränsen.

I samband med mässan kommer en jury, bestående av välrenommerade designers och experter på fritidsfordon, att utdela priset ”Caravanning Design Award” för de mest innovativa nyheterna.

På Caravan Salon kan man också ta del av vad många länders turismorganisationer har att erbjuda, och många är det säkerligen som redan efter mässan börjar planera nästa års husvagns- och husbilsreande.
Under mässdagarna erbjuds också underhållning av olika slag, och i det tyska branschförbundets monter kommer man bland annat att informera om de nya körkortsregler som träder i kraft den 19 januari 2013.
Precis som tidigare år finns det också möjlighet att övernatta i sin egen husvagn eller husbil i anslutning till mässan. Mer än 2 000 fritidsfordon får plats på det jättelika ”Caravan Center”, och under mässdagarna brukar ungefär 30 000 besökare utnyttja denna övernattningsmöjlighet.

Under de tre sista dagarna som Caravan Salon pågår, äger även mässan TourNatur rum – en mässa som främst vänder sig till dem som ger sig ut till forts i naturen.

Mer än 30 000 personer brukar bo på jättelika Caravan Center under mässdagarna

Mer än 30 000 personer brukar bo på jättelika Caravan Center under mässdagarna


Snabbfakta

Period: 25/8 – 2/9
Öppettider: 10.00 – 18.00
1-dagsbiljett: € 13.00
2-dagarsbiljett: € 20.00
Mässkatalog: € 5.00
Parkering, Caravan Center, utan el: € 15.00/dag
Parkering, Caravan Center, med el: € 22.00/dag

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt