Campout

CampingSverige.se

15.12.15

Av: Johan Persson
Dela
 

En reseblogg utöver det vanliga

De flesta av oss har nog drömmen om ett annorlunda liv. Ett liv där något nytt upplevs varje dag, att befinna sig på resande fot mycket och inte ha något fast punkt i livet. För de flesta förblir det just en dröm, men inte för Peter och Helena Bergström. Äventyrslusten har fört dem till en livsstil utan fast mark under fötterna.

Freedombilen är en ombyggd Adria Coral 660.

Freedombilen är en ombyggd Adria Coral 660.


Medan de flesta satsar på att byta upp sig och samla på sig fler bekvämligheter i livet, tänker Peter och Helena lite tvärtom. Upplevelserna får går före prylarna och med detta som motto har de rest runt i hela världen, med eller utan husbil ute i Europa och till andra kontinenter.
– När andra skaffar större och större och mer och mer lån har vi försökt göra tvärtom, för att alltid ha pengar över att röra oss med, berättar Helena.
Med resebloggen Freedomtravel.se uppdateras läsaren om vardagliga projekt samt resemål från hela världen. Resandet sker både i Sverige och till fjärran länder som Marocko, Malaysia, Filippinerna, Polen, Spanien, Island och Kanada. FreedomTravel.se har ca 2500 unika besökare i veckan, har utsetts till veckans blogg på webbportalen Reseguiden.se och hamnat på Cisions top-10-lista över resebloggar.

Från en resa till Oslo 2011.

Från en resa till Oslo 2011.


Ombyggd Adria Coral

En stor del av bloggen kretsar kring husbilen som fått namnet Freedom. Den var från början en helt vanlig Adria Coral 660 SP som fått en rejäl makeover med ny färgsättning och nya tillbehör. Husbilen har hängt med på resor i flera länder i Europa.
– Fördelen med att ha husbil är att vi kan laga mat själva och kan skippa dyra restaurangbesök, berättar Helena.
Som mer permanent bosättning äger Peter och Helena en husbåt som parkerats in en Marina i Stockholm. Båten är från 30-talet och kommer under sommaren vara uppe på land för renovering.

På resa i Europa under 2011.

På resa i Europa under 2011.


Världen runt

Paret reser även gärna världen runt med endast ryggsäck med sig. Äventyret har tagit dem till bland annat Vietnam, Thailand och Filippinerna, där Filipinerna har blivit favoritlandet.
– Där är människorna helt fantastiska och mycket lättsamma. Naturen är storslagen med djupa regnskogar, vita sandstränder och vidsträckt hav. Där är det möjligt att leva billigt och samtidigt uppleva mycket. Att ta dagen som den kommer helt enkelt.

Fricamping i Lago d’Iseo i Italien 2011.

Fricamping i Lago d’Iseo i Italien 2011.


Ha alltid mer än ett projekt på gång

Peter och Helena delar gladeligen med sig av tips på hur både vardagen och semestern kan optimeras och förgyllas.
– Har man t ex flera projekt på gång samtidigt tar de liksom udden av varandra. Att bygga om en hel husbåt blir lite mer hanterligt i skuggan av att man snart ska disputera. Att doktorera å andra sidan, förefaller som en begränsad uppgift i relation till att bygga om en hel husbåt. Konklusion? Ha inte bara ett gigantiskt projekt på gång – skaffa minst två, tipsar de.

Freedomtravel finns även på:
Facebook: Freedomtravel
Instagram: @freedomtravelnews

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt