Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

15.8.11

Av: Bjørn Lahus Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Hymer 2012: Optimering av modellprogrammet

Inför 2012 forsätter Hymer sin filosofi att uteslutande satsa på vagnar som har slagit bra på marknaden och att utveckla dessa efter kundernas krav och önskningar. Samtidigt utvecklas nya modeller enbart efter grundliga marknadsundersökningar, och modeller som inte har slagit något särskilt stryks ur programmet.

Hymer Eriba Touring

Hymer Eriba Touring


Modellserien Eriba Touring utökas med tre nya modeller och Feeling får två nya medlemmar. Sporting blir helt omgjord och kommer i fyra versioner med familjevänliga lösningar. Sporting Style blir en variant med mer vikt på komfort. Modellserierna Nova och Nova S är bara ändrade på detaljnivå.

Totalt omfattar Hymers caravanprogram inför 2012 fem serier och 26 olika modeller där alla är uppdaterade till de allra senaste när det gäller komfort och säkerhet.

Eriba-Touring

Kultvagnen Eriba Touring har nu producerats i över 50 års tid och efter att produktionen överfördes från Frankrike till anläggningen i Bad Waldsee har den fått ett uppsving. Därför har man bestämt sig för att satsa ytterligare på denna serie och utöka den med tre nya planlösningar.

Den ena är Familia 320 SG med sittgrupp bak och toalett och kök och garderob i mitten, och sittgrupp i var ände. Denna kommer också att kunna levereras i en QB version med fast dubbelsäng längst bak. Den tredje nyheten är Troll 540 med toalett och kök i mitten och sittgrupp i var ände. Denna kommer också att kunna fås i en EBS version med enkelsängar bak.

Övrigt modellprogram i serien består av modellerna Familia 310, Triton 530 och 550 som har fått detaljmässiga ändringar. Nytt på samtliga Touring modeller är diverse tekniska förbättringar i köket med bl.a. “pushlock” lådor och praktiska lådinlägg.

Den utvändiga designen är som standard lackerad i två färger, pärlgrått och silver. Väggtjockleken ligger på 25 m.m. och golvet 35 mm. Med taket uppfällt får man en invändig höjd på 191 cm.

Hymer Feeling

Modellserien Feeling kommer inför 2012 bestå av fem olika planlösningar, varav två är nya. En av dessa är den mycket kompakta Feeling 230 med rundsittgrupp framför vinkelkök och garderob bak. Ny är också modellen 380 som är en familjevagn med badrum, sittgrupp fram och kojsängar bak. De tre övriga modellerna är 425 med fast dubbelsäng, 430 med sittgrupp i var ände och 470 med enkelsängar fram och rundsittgrupp bak.

Nytt i alla Feeling modeller är en säkrare och mer funktionell dörrsäkring på skåpsluckor, något som ger säkrare lastning. En populär tilläggsutrustning på alla modeller, undantaget 230, är dubbelsängen på 150x193 cm i det höj och sänkbara taket.

Hymer Sporting

Till 2012 har Hymer genomfört en komplett omvandling av modellserien Sporting. Två modeller har huvudsakligen anpassats för barnfamiljer, medan de två andra med tilläggsbeteckningen Style har komfort som kännetecken. Hymer Sporting Jive 505 har en bredd på 2,3 meter och en planlösning med fransk dubbelsäng och dusch i fronten, medan mitten består av sidosittgrupp och kök, och längst bak kojsängar.

Modellen Jive 560 har en bredd på 2,5 meter och nästan samma planlösning som 505, med undantag av sittgruppen som här har formen av en rundsittgrupp. Modellen med beteckningen Sporting Style 465 har dubbelsäng fram med toalett och handfat som kan avskiljas från den övriga vagnen med en skiljevägg och en vridbar kökshylla. Köket är placerat i mitten av vagnen och bak hittar man en rymlig rundsittgrupp.

Modellen Sporting Style 458 har i princip samma planlösning som 465, men den ökade längden på 30 cm har använts i köket där det har gjorts plats för ett högskåp. Båda modellerna har hög utrustningsnivå som bland annat omfattar ny entrédörr med fönster, integrerad sopkorg och myggnät.

Hymer Nova

Modellserien Nova går inför 2012 under beteckningen “never change a winning team”, där enda modellmässiga ändring är att 530 och 580 är strukna ur programmet. På nyhetssidan märker man en ny trälist i duschen och ny LED lampa med rörelsesensor i förtältet. I övrigt har sittkuddarna fått förbättrad komfort.
I modellerna 531, 540 och 541 har sittgrupperna förändrats och har nu lite större plats. Utvändigt kan man välja mellan vit lack som standard eller champagne som tillval.

Hymer Nova S

Hymer Nova S


Hymer Nova S

Hymer betecknar själv sin serie Nova S som “den bästa Nova S någonsin”. Modellserien utökades under våren 2011 med S 540 så att programmet nu omfattar fyra attraktiva modeller. Nova S 540 har en karosslängd på 6,25 meter och i fronten är det en bekväm rundsittgrupp och bak två enkelsängar, medan mitten består av kök, garderob och bad med separat duschkabin. Nova S 545 har samma längd som 540 men med fast dubbelsäng bak i vagnen.

Nova S 690 levereras i två varianter som skiljer sig åt genom att den ena har en sidosittgrupp mitt i vagnen och den andra ett rymligt sidobord. Fram är det rundsittgrupp och bak dubbelsäng och rymligt badrum med dusch.
Nytt på samtliga modeller är den nya ingångsdörren från Dometic med integrerat fönster och rullgardin, och säkerhetslås. Även här är det ny förtältslampa med rörelsedetektor. Även denna serie kommer i vit lack som standard, men går att få i champagne som tillval. Sittgrupperna utmärker sig med panoramautsikt något som ger ett exklusivt intryck. Modellserien kännetecknas också av en hög utrustningsnivå och många “Aha-effekter”.

Läs mer på www.hymer.ag

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt