CampingSverige.se

7.12.18

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Hymer först ut med unik Sprinter-modell

Samarbetet mellan Hymer och Mercedes har intensifierats de senaste åren. Nya Hymer B-Class ModernComfort är ett bevis på företagens fruktsamma utvecklingsarbete.

Fruktsamt samarbete mellan Hymer och Mercedes. Resultatet: B-Class Modern Comfort, byggd på Sprinter med vikt under 2900 kg.

Fruktsamt samarbete mellan Hymer och Mercedes. Resultatet: B-Class Modern Comfort, byggd på Sprinter med vikt under 2900 kg.


Hymer B-Class ModernComfort bygger på en unik kombination av Mercedes-Benz Sprinter och Hymers eget SLC-chassi. Det resulterar i en stabil husbil med låg vikt och goda köregenskaper. B-MC är under sju meter lång och väger mindre än 2900 kg vilket ger mycket god lastkapacitet. Detta är första gången en Sprinter-modeller tar sig in i 3500 kg-klassen.

Alla husbilar i ModernComfort-serien har plana dubbelgolv (36 cm tjockt) som gömmer det mesta av fordonets nödvändiga funktioner som t ex en 180 liters färskvattentank och en 150 liter stor spillvattenstank.

B 580 MC har två fasta långbäddar längst bak med badrum mittemot köket.

B 580 MC har två fasta långbäddar längst bak med badrum mittemot köket.


Två modeller

B-MC kommer både som halv- och helintegrerad. B 580 MC har två fasta långbäddar längst bak med badrum mittemot köket. Bäddarna är 195 cm, men finns som 220 cm som tillval. B 680 MC har också långbäddar längst bak, men eftersom den är 40 cm längre finns plats till en separat dusch.

B-MC levereras med ett batterisystem som kombinerar bly- och lithiumbatterier för att säkerställa självförsörjning. Bilen kommer antingen med en sex-växlad manuell växellåda eller en nio-stegs-automat.

Nya modellen Hymercar Free 602 med långbäddar.

Nya modellen Hymercar Free 602 med långbäddar.


Ny Hymercar

Hymer presenterade tidigare i år den nya van-serien Hymercar Free, som finns i två planlösningar - 540 och 600. Nu kompletterar företaget med ytterligare en modell, 602, som utmärker sig med två stora långbäddar och en 21 cm bred halvgarderob. Soffan kan omvandlas till ytterligare en sovplats. Med tillvalet pop-up-tak kan sammanlagt fyra personer sova i bilen.

Ny version av Hymer ML-T byggd på Mercedes Bens Sprinter.

Ny version av Hymer ML-T byggd på Mercedes Bens Sprinter.


Fler Sprinter

Nu lanseras versioner av Hymer ML-T och Hymercar Grand Canyon S byggda på nya Mercedes-Benz Sprinter. Sprinter har en mängd tekniska innovationer som ger överlägsna vägegenskaper och högsta möjliga säkerhet. Nya Sprinter bidrar dessutom till en modern och estetiskt tilltalande exteriör.

B-Class ComfortLine och Tramp i specialversionen Ambition.

B-Class ComfortLine och Tramp i specialversionen Ambition.


Ambition-modeller

Hymer lanserar även specialmodeller av den halvintegrerade Tramp-serien och den helintegrerade B-Class ComfortLine. De sammanlagt tolv modellerna (nio Tramp och tre B-Class) går under namnet Ambition.

Tramp Ambition har en förarhytt i gråmetallic och en blå dekorlinje som löper längs nästan hela sidan. I fronten sitter en glänsande svart motorgrill med matchande spoiler och dörrhandtag. Bilen har även LED-lampor och 16-tums alufälgar. Interiört finns två träslag och tre möbelklädslar att välja bland.  Även B-Class ComfortLine Ambition har den blå dekorlinjen och 16-tums alufälgar. Invändigt hittar vi Air Condition, 160 liters kyl och inredning i valnöt med möjlighet att välja bland tre klädslar. Under huven ligger en 130 hästar stark motor.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt